van der Horst

Estoril: Winst voor Lexus bij GT Open debuut

Emil Frey Racing - Lexus RC F GT3
Emil Frey Racing - Lexus RC F GT3
De Lexus RC F GT3 heeft zijn start niet gemist in de International GT Open. Het Emil Frey exemplaar van Albert Costa en Philipp Frommenwiler won de openingsmanche op het circuit van Estoril. Frommenwiler kwam pas in de slotfase aan de leiding te liggen nadat hij de Pro-Am McLaren's van Balfe Motorsport en Garage 59 wist te verschalken. De Zwitser overschreed de finishlijn met een voorsprong van ruim drie seconden op Shaun Balfe. De Farnbacher broers werden vierde (+20s) met de andere Lexus GT3.
Start Race 1 Estoril
Start Race 1 Estoril
De McLaren 650S GT3's van fabrieksrijders Rob Bell (Balfe Motorsport) en Come Ledogar (Garage 59 #88) waren in de eerste wedstrijdhelft nog te snel voor de Emil Frey Lexus van Albert Costa. Beide Britse GT's verschenen echter met een Pro-Am line-up aan de start en toen respectievelijk Shaun Balfe en Alex West het stuur overnamen keerde het tij in het voordeel van de Lexus. West ging tweemaal in de fout, terwijl Frommenwiler Balfe in een rechtstreeks duel kon verschalken. 

--- UITSLAG GT OPEN RACE 1 ESTORIL (PDF) ---

Foto's: Frey/Decancq & FotoSpeedy



Dit artikel werd gepubliceerd door Vincent Wouters in International GT Open op zaterdag 29 april 2017 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Estoril.
  • Skylimit Events

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons