Estoril: De laatste overwinningen zijn voor Fabian Schiller en Steijn Schothorst

Fabian Schiller - Team Marc VDS EG 0,0
Met de twee sprintwedstrijden zondag te Estoril kwam er een definitief einde aan de Renault Sport Trophy, Renault besliste immers de serie volgend jaar niet verder te zetten. Fabian Schiller (Team Marc VDS EG 0,0) in de AM race en Steijn Schothorst (Equipe Verschuur) in de Pro race zijn dus de laatste winnaars.
Fabian Schiller, die zich vorige manche al tot AM sprint kampioen kroonde, startte vanaf de pole positie. Al snel kon de Duitser een voorsprong opbouwen op Fran Rueda. Schiller maakte echter in de achtste ronde een fout, raakte de muur met zijn linker voorwiel, maar kon zijn weg verder zetten. De Duitser kwam uiteindelijk voor de vierde maal als eerste over de lijn, hij haalde het van voor zijn ploeggenoot Rueda en Fredrik Blomstedt (R-ace GP). De Zweed werd echter later gediskwalificeerd omdat er te weinig benzine overbleef in de tank, waardoor de laatste podiumplaats naar Jelle Beelen ging.

Start PRO Sprint Race Estoril
Steijn Schothorst schoot als eerste uit te startblokken, terwijl achter hem Kevin Korjus en Markus Palttala met elkaar in contact kwamen. Schothorst profiteerde van het incident achter hem om weg te rijden en won de race met 15 seconden voorsprong op Korjus. David Fumanelli vervolledigde het podium, Pieter Schothorst (Equipe Verschuur) werd vierde en teruggevallen Markus Palttala eindigde nog als vijfde. Palttala pakt in de eindstand de derde plaats achter Pieter Schothorst en Kevin Korjus.

Foto's: Renault Sport

Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Circuit Internationaal op zondag 23 oktober 2016 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 4H Estoril.