van der Horst

Estoril: Derde plaats voor Max Defourny in de slotrace

Podium race 2 Estoril
Podium race 2 Estoril
Max Defourny (R-ace GP) is derde geworden in de laatste race van de Eurocup Formula Renault 2.0, onze landgenoot bezet dezelfde plaats in de eindstand van het kampioenschap. De zege in de ultieme race van het seizoen 2016 was voor Sacha Fenestraz (Tech 1 Racing), hij haalde het voor Lando Norris (Josef Kaufmann Racing) en Max Defourny. Norris was al kampioen sinds de vorige manche, het Duitse Josef Kaufmann Racing behaalde de titel bij de teams.
  • Qvick Motors
Start race 2 Estoril
Start race 2 Estoril
De meeste rijders kozen op een natte piste voor regenbanden, in de eerste bocht lag Fenestraz op kop voor Dufourny en Henrique Chaves (AVF). Lando Norris kwam echter al snel opzetten en in de twaalfde ronde ging hij Defourny voorbij. Fenestraz lag echter te ver voor en de Brit kon hem in de drie resterende ronden niet meer bijhalen. Dorian Boccolacci (Tech 1 Racing) werd vierde voor Chaves en Robert Shwartzman. In de eindstand haalt Norris het met 253 punten, Dorian Boccolacci is tweede met 200 punten en Max Defourny pakt de bronzen medaille met 178,5 punten.

Foto's: Renault SportDit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Circuit Internationaal op zondag 23 oktober 2016 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 4H Estoril.
  • Skylimit Events

Copyright 2000-2023 Autosport.be - Contacteer ons