van der Horst

Estoril: Dubbel voor Benjamin Hites en Leonardo Pulcini

Oregon Team - Lamborghini Huracan GT3 EVO
Oregon Team - Lamborghini Huracan GT3 EVO
Het seizoen van de International GT Open begon sinds lang nog eens in het Portugese Estoril, waar men een startgrid van achttien wagens kon voorleggen. Toch stond er geen maat op Benjamin Hites en Leonardo Pulcini. Het duo dat uitkomt op de debuterende Oregon Team Lamborghini kon tweemaal de algemene overwinning wegkapen en vertrok zo met het maximum aan de punten naar huis. Al werd de eerste wedstrijd overschaduwd door een zware crash bij de start.
  • Shopa
Bij de start van race 1 verliep alles nog vlot, maar vier bochten verder ging de GetSpeed Mercedes dwars  en raakte daarbij de Il Barone Rampante Lamborghini en dan was het nog niet gedaan. De Lamborghini werd eerst in de barrières gekatapulteerd, maar vloog terug op de baan. Het gevolg was dat er ook nog twee Ferrari's betrokken raakten. De rode vlag kwam uit en gezien er schade was aan de vangrail, moesten er serieuze werken uitgevoerd worden. Eens de wedstrijd terug op gang kwam en we aan de pitstops toe waren, nam Nick Moss in de Optimum Racing McLaren de leiding over, al was dit buiten Hites gerekend, die voorbij de Brit reed en zijn voorsprong kon uitbouwen richting winst. De tweede wagen van Oregon Team met Glenn van Berlo en Kevin Gilardino vervolledigde het podium.

AF Corse - Ferrari 488 GT3 Evo
AF Corse - Ferrari 488 GT3 Evo
De tweede race verliep een pak rustiger dan op zaterdag. Karol Basz nam de leiding met de Olimp Racing Audi, maar die werd belaagd door Axcil Jefferies in de AF Corse Ferrari. Wanneer deze laatste het stuur overgaf aan Roman Ziemian kon die de leiding behouden, al stond er geen maat op Pulcini, die ondanks de extra tijd in de pits een remonte inzette en met succes ook de overwinning behaalde, voor de Optimum Racing McLaren van Moss en Joe Osborne, terwijl Reema Juffali en Adam Christodoulou als derde eindigden. Ook was er met Laurent de Meeus een landgenoot aanwezig in een AF Corse Ferrari. Samen met Jamie Stanley eindigde hij tweemaal als tweede in de Am-klasse.

Foto's: GT Open
 Dit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in International GT Open op zondag 1 mei 2022 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Estoril.
  • Skylimit Events

Copyright 2000-2023 Autosport.be - Contacteer ons