Estoril : Girolami, Azcona en Tassi op de vingers getikt

Nestor Girolami - All.Inkl.Com Münnich Motorsport
De beide WTCR-wedstrijden, gisteren op het Circuito do Estoril betwist, kenden een vrij bewogen verloop. Het mag dan ook niet verbazen dat enkele 'schuldigen' na afloop door de wedstrijdleiding op de vingers werden getikt. Nestor Girolami, racewinnaar Attila Tassi en hotshot Mikel Azcona werden hierbij geviseerd.
Mikel Azcona - Zengö Motorsport Cupra León Competición
Vooral Nestor Girolami doet een slechte zaak. De Honda-topper verremde zich bij de start van race 1 en ramde de achtersteven van de ongelukkige Norbert Michelisz, niet zelden op de verkeerde plaats op het verkeerde moment. Het incident leverde bovendien ook Jean-Karl Vernay een lekke band op. De Honda-rijder wordt voor zijn vergrijp thans drie plaatsen teruggezet op de grid voor de eerste van twee races die van 10 tot 11 juli in het Spaanse Motorland Aragon worden verreden en krijgt er twee strafpunten bovenop.

Mikel Azcona liet zich in minder gunstige zin opmerken afgelopen weekend door er in de openingsronde van race 2 Tom Coronel af te rijden. Een maneuver dat de jonge Spanjaard een drive through opleverde. Na afloop van de meeting kreeg de Cupra-rijder ook nog eens tien seconden straftijd om in race 1 Hyundai-youngster Luca Engstler te hebben aangetikt. Hierdoor valt hij in het klassement terug van zes naar tien.

Nathanaël Berthon - Comtoyou Racing Audi RS 3 LMS
Münnich Motorsport-rijder Attila Tassi zou naderhand wel race 2 winnen maar had in het eerste treffen Thed Björk van de sokken gereden, waarvoor hij na afloop van de meeting vijf seconden straftijd aan de broek kreeg. Hij blijft evenwel als zevende geklasseerd. Björk van zijn kant profiteert van beide straffen en wordt in race 1 als zesde ipv. achtste geklasseerd.

Comtoyou-piloot Nathanaël Berthon, noch Zengö Motorsport-rijder Bence Boldisz werden bestraft om de runoff-chicane te hebben afgesneden nadat zij in de eerste bocht te breed waren gegaan.

Foto's: FIA WTCR

Dit artikel werd gepubliceerd door Hans van Onsem in FIA World Touring Car Cup op maandag 28 juni 2021.