van der Horst

Estoril: Thed Björk snelst in door Lynk&Co gedomineerde tweede oefensessie

Thed Björk - Cyan Racing Lynk & Co
Thed Björk - Cyan Racing Lynk & Co
Speelde Cyan Racing het de afgelopen dagen link door te stellen dat de hen toegemeten Balance of Performance een quasi onoverkomelijke handicap voor de Lynk&Co's betekende? Afwachten hoe de machtsverhoudingen in de eigenlijke kwalificatiesessie evolueren, maar de blauwen domineerden alvast de tweede vrije oefensessie door met Thed Björk, Yvan Muller en Santiago Urrutia de snelste drie chrono's op de klokken te zetten. Urrutia had eerder reeds de eerste sessie getopt, die was wegens een probleem met de tijdopname met anderhalf uur vertraging van start gegaan.
Santiago Urrutia - Cyan Performance Lynk & Co snelst in FP1
Santiago Urrutia - Cyan Performance Lynk & Co snelst in FP1
Thed Björk, die nota bene door een elektrisch probleem het grootste deel van FP1 had gemist, loste met nog zo'n vijf minuten op de klok Honda-rijder Esteban Guerrieri  bovenaan de tijdtabel af. De Zweed lukte nagenoeg een zelfde chrono als merkgenoten Yvan Muller en Santiago Urrutia, de snelste man op de baan in de verkennende FP1. Het Argentijnse Honda-duo Esteban Guerrieri-Nestor Girolami sloot de incidentvrije sessie af als vierde en vijfde, voor Gabriele Tarquini, de snelste van de Hyundai-rijders. Regerend kampioen Yann Ehrlacher kloeg net als oom Yvan over chronisch overstuur maar lukte niettemin de zevende tijd, voor Cupra-snelste Mikel Azcona en het Hyundai-duo Norbert Michelisz-JK Vernay.

Gilles Magnus - Comtoyou Racing Audi RS 3 LMS
Gilles Magnus - Comtoyou Racing Audi RS 3 LMS
Bij Audi werd vooraf andermaal voor een moeilijk weekend gevreesd en die vrees lijkt met de 'tir groupé' van Fred Vervisch, Gilles Magnus en Nathanaël Berthon op plaatsen 13,14 en 15 te worden bevestigd. Het Comtoyou-trio kijkt voorlopig tegen een kloof van nagenoeg acht tienden aan, Tom Coronel van zijn kant bengelde op P20 op anderhalve seconde van Björk's besttijd. Een probleem met de benzinetoevoer op de Hyundai Elantra N van Luca Engstler verwees de jonge Duitser naar de laatste plaats.

De kwalificatiesessie gaat spijts de aanzienlijke vertraging waarmee de vijandelijkheden werden geopend toch om 16.00 uur van start.

Estoril - Uitslag FP1

Estoril - Uitslag FP2

Foto's: FIA WTCR

 



Dit artikel werd gepubliceerd door Hans van Onsem in FIA World Touring Car Cup op zaterdag 26 juni 2021.
  • Skylimit Events

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons