van der Horst

Estoril: Twee podiums voor Tom van Rompuy in de Prototype Winter Series

Tom Van Rompuy
Tom Van Rompuy
Tom Van Rompuy moest als invaller optreden bij DKR Engineering tijdens de Prototype Winter Series in Estoril en deed het daar niet onaardig. Zaterdag viel de wedstrijd letterlijk en figuurlijk in het water, aangezien de zware regenval al na twee ronden een definitief einde aan de wedstrijd bracht. Zondag werd een betere waardemeter: Van Rompuy en Laurents Hörr behaalden een mooie tweede plaats.
Op zaterdag was het glijden en glibberen geblazen. Zware regenval teisterde het Circuito do Estoril en na twee ronden werd dat pijnlijk duidelijk toen de twee leiders elkaar van de baan knikkerden. Dani Soufi verloor de controle over zijn Konrad Motorsport Ligier door aquaplaning en ramde de Rinaldi Racing Duqueine van Sandro Holzem.

De rode vlag kwam naar buiten en uiteindelijk werd besloten om de wedstrijd niet meer te laten herstarten. Soufi werd kop van jut, want aangezien hij de rode vlag had veroorzaakt, verloor hij een ronde en eindigde hij als laatste. Van Rompuy promoveerde hierdoor naar de vierde plek algemeen en de derde in LMP3.

Zondag werd dus wel een waardemeter. Hoewel de omstandigheden nog altijd gevaarlijk te noemen waren, kon de race ditmaal wel tot een goed einde gebracht worden. Soufi aasde op sportieve revanche en probeerde zijn leiding uit te diepen, aangezien hij langer in de pits moest staan. Daarachter toonde Hörr zijn kunsten vanaf de derde plaats, geposteerd in het kielzog van Daniel Keilwitz. Samen reden ze de pits binnen en Steve Parrow en Van Rompuy reden samen weer buiten.

Even verloor de Antwerpenaar wat tijd op de Duitser, maar dat kon hij later weer goed maken en zo de leiding overnemen. Dat was echter van korte duur, want Soufi kwam al snel aansluiten en sprong over beide heren definitief naar de leiding. Van Rompuy hield zich goed staande op de tweede plaats en mocht zo mee op het podium met Hörr, voor Keilwitz en Parrow.

Mühlner Motorsport eindigde met Emil Heyerdahl zaterdag als vijfde en zondag als zesde.

Foto: MPS Agency



Dit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in Circuit Internationaal op zondag 14 januari 2024.
  • St. Paul

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons