van der Horst

Estoril vervangt Vila Real op WTCR-kalender

Circuito do Estoril
Circuito do Estoril
De WTCR 'Race of Portugal' die dit seizoen normaliter in de straten van Vila Real zou worden betwist, verhuist voor dit jaar naar het Circuito do Estoril. De initiële datum van 26-27 juni blijft behouden. De wijziging, ingegeven door de COVID-19-restricties die op een stratenomloop als Vila Real moeilijk te controleren zijn, betekent geenzins het einde voor de immens populaire meeting in de Douro-streek die dus voor de tweede keer op rij niet plaatsvindt. WTCR-promotor Eurosport Events kondigt immers terzelfdertijd een verlenging van drie jaar van de overeenkomst met het stadsbestuur van Vila Real aan. Dat vanaf 2022.
  • Hamofa Performance
De wissel brengt met zich mee dat de Estoril-omloop binnen een tijdspanne van drie weken twee door Eurosport Events gepromote events organiseert, aangezien op 16 en 17 juli er ook de 12 Uur van Estoril worden verreden. 

Estoril fungeerde reeds eerder als decor voor WTCC-races. Tiago Monteiro (Seat Leon TDI) won er in 2008 het tweede treffen voor teamgenoot Yvan Muller. De zege in de openingswedstrijd ging toen naar de Zweed Rickard Rydell, ook al in een SEAT Leon TDI, voor Chevrolet Lacetti-rijder Nicola Larini.

Foto: FIA WTCR



Dit artikel werd gepubliceerd door Hans van Onsem in FIA World Touring Car Cup op maandag 10 mei 2021.
  • STX Motorhomes

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons