van der Horst

Etappe 1: Nabeschouwing Chevrolet team EVR

Team EVR
Team EVR
De dag begon goed voor Eric Vigouroux in zijn imposante Chevy truck. Er stonden in Lima, Peru, vele enthousiaste toeschouwers rond het startpodium en langs de route. Zij bezorgen het Chevy-team een ongelooflijk indrukwekkende ervaring. Vervolgens reden Eric Vigouroux en Jean Brucy over de PanAmerican highway in zuidelijke richting, met als bestemming Pisco, op een afstand van 250 km van Lima.
De eerste klassementsproef van de Dakar 2013 leek meer op een sprintrace van 13 km met weer vele duizenden toeschouwers langs de route.
"Op de verbindingsetappe hadden we geen enkel probleem afgezien van het vele verkeer waardoor het moeilijk was om op tijd aan de start te komen van de proef. Bovendien was het ongelooflijk warm maar we hebben het op tijd gehaald. Helaas ging het op de proef niet helemaal goed want de gaskabel bleef even vastzitten. Ik denk dat de kabel tijdens de overtocht op de boot is beschadigd. Door even langzamer te gaan rijden kon ik de kabel weer loskrijgen waardoor ik wel wat tijd verloor. Jammer, maar morgen is een nieuwe dag!"

Morgen, zondag, blijft de Dakar in Pisco. De deelnemers moeten een omloop van 242 km afleggen, en dat volledig in de duinen.

Chevrolet press



Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Dakar Rally Raid op zondag 6 januari 2013.
  • St. Paul

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons