van der Horst

Etappe 1: Nabeschouwing Feryn Dakar Sport

De Dakar 2013 is goed van start gegaan voor het Feryn Dakar Sport team. Pascal Feryn en co-rijder Tom De Leeuw namen geen risico’s en eindigden met hun Toyota op de 65ste plaats. De racetruck van Paul Verheyden, Anton Van Limpt en Kurt Keysers begon met een uitstekende 31ste tijd!
  • De Swert Opticiens
“Dit was een goede inloper van de Dakar 2013” aldus Pascal Feryn. “Na 4 km lagen er enkele duinen maar die vormden niet echt een probleem, op een grote onaangekondigde put na waardoor ik hard in de remmen moest en de motor afsloeg. Het duurde heel even vooraleer die opnieuw startte. Ik denk dat ik daardoor 15 à 20 verloor maar dat is niet erg. Toen we het bivak bereikten was er toch een beetje stress bij het team maar dat is normaal. Elke Dakar is anders en het is in het begin altijd een beetje zoeken maar dat komt goed. De sfeer is prima en met Tom klikte het meteen in de wagen. Morgen begint het echte werk en in tegenstelling tot de voorgaande jaren worden de wagens meteen gemengd met de vrachtwagens. Dat wordt dus uitkijken.”

De rit naar de start verliep niet zonder hindernissen voor Paul Verheyden. “Het was een hele klus om op tijd aan de start te komen. De laatste drie kilometer zijn we naast de weg gaan rijden om toch maar op tijd te zijn. Op de weg was er geen doorkomen aan. De toeristen blokkeerden bijna alles. De rit verliep prima. De bandenspanning was prima zodat we niet zijn moeten uitstappen om die aan te passen.”

“Slechts één keer raakten we niet meteen een duin op maar bij de tweede poging lukte het dan toch” pikt Anton Van Limpt in. “We zijn als 61ste gestart en rijden de 31ste tijd. Dat is aardig gereden op de openingsdag. Maar het beeld van de dag was op weg naar de rit … het was een gekkenhuis, ik kan het niet anders samenvatten.”

Feryn Dakar Sport press



Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Dakar Rally Raid op zondag 6 januari 2013.
  • Powercars

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons