van der Horst

Etappe 10: De teerlingen zijn geworpen

Schlesser - Schlesser Buggy
Schlesser - Schlesser Buggy
De teerlingen zijn geworpen, want de leiders lieten ook vandaag geen steken vallen. Zonder brute pech zullen morgen Jean-Louis Schlesser en zijn co Thierry Magnaldi met hun Schlesser-Buggy deze editie van de Africa Eco Race winnen. Ook zijn landgenoot Michaël Pisano zal meer dan waarschijnlijk als eerste met zijn Honda het strand van Senegal betreden.
  • Powercars
Gisteren schreven we dat Schlesser meer dan waarschijnlijk een reserve inbouwde gezien zijn afgetekende leiderspositie, maar vandaag is daar niet veel van gebleken. De Fransman pakte zijn vierde etappezege en pakte ruim vijf extra minuten op zijn landgenoten Sabatier en Lormand, terwijl onze landgenoten Henrard en Loomans als vierde en vijfde finishten. In de tussenstand staat alles quasi vast met een nieuwe zege voor Schlesser, die op het podium zal worden geflankeerd door de Belgen Loomans en Henrard.

De Oostenrijker Robert Theuretzbacher pakte vandaag tijdens de op een na laatste rit zijn vierde etappezege voor leider Pisano en onze landgenoot Gwen Backx. Vandaag moesten de deelnemers van Toueila naar Saint Louis over een afstand van 494 km waarvan 202 tegen de chrono. De tussenstand zal niet meer veranderen. Pisano zal deze wedstrijd winnen voor zijn landgenoot Dominique Robin en de Belgische KTM rijder Joris Van Dyck. Een andere landgenoot, Gwen Backx krijgt als vierde de meest ondankbare plaats, maar reed een dijk van een wedstrijd.   

Da kans is dus vrij groot dat we naast twee Franse zeges ook met Loomans, Henrard en Van Dyck drie Belgische podia krijgen. Een geslaagde editie dus voor onze landgenoten.  

Foto: Rossignol / Africa Eco DakarDit artikel werd gepubliceerd door DSP VOF in Africa Eco Race op vrijdag 10 januari 2014.
  • St. Paul

Copyright 2000-2022 Autosport.be - Contacteer ons