van der Horst

Etappe 10: Nabeschouwing van Tim en Tom Coronel

Na de onverwachte rustdag vanwege de geschrapte proef van maandag mochten Tim en Tom Coronel in de tiende etappe hun Jefferies Buggy weer de sporen geven. Het team had het beest in de extra vrije dag weer volledig opgelapt en daardoor begon het tweetal met vertrouwen aan de slotfase van de Dakar Rally 2018. Waar de eerdere dagen nog werden gekenmerkt door kou, regen en enorme modderpoelen, werd nu de woestijn aangedaan. Het kwik steeg per minuut en dat maakte het er niet eenvoudiger op voor de gebroeders.
  • G&A Motors Motorsport
“Zo, we zijn weer binnen!”, zei Tim met een grote glimlach vanuit het bivak in Belén. “Alles ging goed, al was het wel een beetje overleven. Dat had te maken met de temperatuur. Het was zo heet op de proef, ongelofelijk. We waren daardoor constant aan het managen en op de metertjes aan het kijken: van de watertemperatuur, of van de torque limiter, of van de olie van de motor. En uiteraard ging dat niet samen: dan steeg de een weer, en even later de ander. Maar het is allemaal gelukt, joh. We hebben onderweg ongelofelijk veel auto’s met problemen stil zien staan maar wij hebben het gewoon weer gered.”
 
Tom voegde toe: “Tim en ik hebben onderweg ontzettend gelachen. We hebben veel kunnen praten doordat we de spullen af en toe moesten laten afkoelen. Al met al was het gewoon een geslaagde dag. Je kunt zeggen wat je wil maar wij doen nog gewoon lekker mee, dat kan van een heleboel andere deelnemers niet gezegd worden. Maar het was wel zwaar hoor! In de woestijn tikten we regelmatig de 45 graden aan. We hebben het slim gespeeld om de temperatuur de baas te kunnen zijn. De auto was verder supergoed. Het parcours was voor onze buggy gemaakt, allemaal kleine hobbeltjes en daar vliegt dit beest gewoon overheen. Wat dat betreft was het jammer dat we hem niet echt op z’n staart hebben kunnen trappen, dan was een plek rond de top-15 echt wel haalbaar geweest. Dit is een driejarig project dus we gaan gewoon lekker verder. Op dit moment genieten we en op naar de volgende etappe!”

Etappe 11
Verbinding > 204 km - Special > 280 km
Het belooft vandaag niet minder te worden met de enorm hoge temperaturen. Dat wordt weer een dagje flink managen voor de broers Coronel. Dit belooft dan ook een van de zwaarste proeven te worden. De uitslag van de vorige etappe bepaalt de startvolgorde dus tactiek kan voor de titelkandidaten een rol spelen.

Coronel PressSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Dakar Rally Raid op woensdag 17 januari 2018 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Dakar.
  • Hamofa Performance

Copyright 2000-2022 Autosport.be - Contacteer ons