van der Horst

Etappe 10: Van Cauwenberge wint - Fontyn en Schlesser op 24 km van zege

Joost Van Cauwenberge - Toyota Hilux
Joost Van Cauwenberge - Toyota Hilux
Met nog een etappe van 24 km plus twee verbindingsritten van 182 km en 247 km voor de boeg zijn de teerlingen geworpen. Alleen brute pech kan onze landgenoot Martin Fontyn bij de motoren en Jean Louis Schlesser bij de wagens nog van de zege in de Africa Eco Race 2013 houden. In de etappe van vandaag bleek onze landgenoot Joost Van Cauwenberge primus, terwijl bij de moto's Norbert Dubois met de zege aan de haal ging.
Norbert Dubois - KTM 690 Rally
Norbert Dubois - KTM 690 Rally
Bij de motoren was vandaag de winst voor de Fransman Dubois die geen bedreiging vormt voor de eindzege. Hij was een dikke 4 minuten sneller dan de Nederlander Martens. Fontyn werd vierde op ruim 34 minuten en nam dus vandaag duidelijk geen risico’s. Onze landgenoot Fontyn leidt nog steeds de debatten met 32 minuten voor op Martens, terwijl ook Lesage mathematisch zeker is van een plaats binnen de top 5.

Joost Van Cauwenberge won vandaag zoals vermeld bij de autos’s met 6m38s voor op leider Schlesser, die blijkbaar ook met de handrem op rijdt. De Rus Grigorov verloor belangrijke tijd, waardoor Van Cauwenberge een plaats opschuift en nu veilig binnen de top 5 zit.

Schlesser heeft voor de slotetappe nu een voorsprong van meer dan drie uren op zijn naaste achtervolger, de Rus Shibalov in de Kamaz. Voor de derde plaats zou het nog kunnen spannen; de Tsjech Tomecek heeft in zijn Tatra namelijk amper 2min7sec voor op de buggy van de Fransman Fromont.

Foto's: Africa Eco RaceDit artikel werd gepubliceerd door DSP VOF in Africa Eco Race op dinsdag 8 januari 2013.
  • Shopa

Copyright 2000-2022 Autosport.be - Contacteer ons