van der Horst

Etappe 11: Nabeschouwing van Team de Rooy

De laatste etappe van de Africa Eco Race in Mauretanië was opnieuw een te snelle proef voor Gerard de Rooy. Hij joeg de Petronas Team De Rooy Iveco tot tegen de begrenzer, maar kon daarmee niet op tegen de auto’s en buggy’s die snelheden tot rond de 180 kilometer haalden. Aan de finish van de 219 kilometer selective section noteerde hij zodoende de zesde tijd.
De elfde etappe van de Africa Eco Race begon vroeg en was niet al te lang, omdat de deelnemers vandaag de grens met Senegal over trekken. Daar is morgen de laatste proef, een rit van 20 kilometer over het strand bij Lac Rose. Wilde De Rooy nog iets doen in het klassement, dan moest het vandaag gebeuren, maar het terrein was opnieuw niet in zijn voordeel.
“Er was geen tijd goed te maken vandaag”, constateerde De Rooy bij de finish. “De mix van zand en snelheid slaat nog te veel door in het voordeel van snelheid. De Africa Eco Race is een geweldige rally en ik heb het uitstekend naar mijn zin gehad met mooie, lange specials, maar het parcours is nog te veel gemaakt voor de buggy’s. Daar kan ik, begrensd op 150, niet tegenop.”
 
De tiende etappe, gisteren, was dé kans voor De Rooy om nog op het podium te komen in het eindklassement, maar dat mislukte. “Dat heb ik zelf verkloot doordat ik een uur vast kwam te zitten”, zegt hij zelfkritisch.
In het overall klassement kan Mathieu Serradori de overwinning nauwelijks nog ontgaan. De Rooy gaat op de vierde plaats de slotetappe in. Zijn achterstand op Serradori bedraagt 4.42.03. Voor het podium komt De Rooy 32 minuten tekort.

Team de Rooy PressDit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Africa Eco Race op zaterdag 13 januari 2018 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Africa Eco Race.
  • 24 Hours of Zolder

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons