van der Horst

Etappe 11: Geen weer om een hond door te jagen

Dakar 2013
Dakar 2013
De weersomstandigheden blijven slecht in de regio rond Fiambalá in Argentinië. Hierdoor werd de elfde rit kort na vertrek afgeblazen. Geen weer om een hond door te jagen, maar de motoren konden wel hun etappe afwerken. Geen goed nieuws voor Gerard de Rooy die opnieuw een dag ziet verloren gaan om zijn offensief in te zetten.
Minder dan honderd wagens werden door de organisatie toegelaten tot de verbindingsrit van goed 250 kilometer alvorens de eigenlijk etappe van 219 kilometer aan te vatten. Gordon bleek in de beginfase de snelste, voor Alvarez en De Villiers. Omdat de weersomstandigheden dermate verslechterden besloot de organisatie, met de chaos van vorige week nog vers in het geheugen, om de etappe voor de trucks en auto's te onderbreken aan het eerste checkpoint. De Villiers was ondertussen opgeklommen naar de virtuele eerste plaats en ziet door de annulatie potentieel een eerste zege in deze Dakar aan zijn neus voorbij gaan.

Geen spectaculaire omwentelingen bij de moto's, waar de Amerikaan Caselli de elfde etappe won, voor de Portugees Goncalves en leider Despres die, opnieuw een goede zaak doet in de tussenstand. Hij blijft koploper in de tussenstand, voor de Portugees Faria die vandaag twaalf minuten verloor en dus in de tussenstand op een dikke dertien minuten komt. Ook de derde in de tussenstand, Lopez, verloor een elftal minuten en heeft nu achttien minuten achterstand op Despres opgelopen. De Belgische Nederlander Verhoeven staat op een mooie voorlopige 8ste plaats.

Morgen steekt de Dakar-karavaan het Andesgebergte opnieuw over via de San Francisco pas om in de schaduw van de Aconcagua in Chili te belanden.

Foto: Dakar



Dit artikel werd gepubliceerd door DSP VOF in Dakar Rally Raid op woensdag 16 januari 2013.
  • STX Motorhomes

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons