van der Horst

Etappe 12: Knappe zege van Frans Verhoeven - Roma wint bij wagens

Roma - X-Raid MINI
Roma - X-Raid MINI
Na de neutralisatie van gisteren waarin alleen de motoren hun ding konden doen was er vandaag een halve Belgische zege bij de motoren van de in Poppel residerende Nederlander Frans Verhoeven. Bij de wagens ging vandaag de zege naar de X-Raid MINI van de Spanjaard Roma met een viertal minuten voor op de Hummer van de Amerikaanse wildeman Gordon en de Overdrive Toyota van De Villiers. Leider Peterhansel begint stilaan de overwinning te ruiken en houdt zich gedeisd. Vandaag werd de Fransman 4de op 6 minuten en blijft hij ruim aan de leiding met 50 minuten voorsprong op De Villiers en anderhalf uur op teammaten Roma en Nivitskiy.
Frans Verhoeven - Yamaha
Frans Verhoeven - Yamaha
De in België residerende Nederlander Frans Verhoeven pakte eindelijk een zege bij de motoren. De Yamaha-rijder was anderhalve minuut sneller dan de Portugees Faria en pakte drie minuten op de Spanjaard Barreda. Despres werd pas 14de op meer dan 9 minuten, maar blijft leider met 5m39s voorsprong op de Portugees Faria en 13m40s op de Chileen Lopez. Faria maakte vandaag wel een kleine acht minuten goed op de Fransman, terwijl ook Lopez een kleine vijf minuten inliep op de leider. Hier kan het dus nog best spannend worden.

Bij de trucks waren de tijdsverschillen vrij klein en kon de Rooy niet echt een vuist maken. Hij werd derde op 2m49 van de Kamaz van de Rus Karginov die het haalde van zijn team- en landgenoot Mardeev. Biasion werd vierde na zijn kopman de Rooy, terwijl Peter Versluis & Jurgen Damen opnieuw een schitterende wedstrijd reden en vijfde eindigden voor Loprais & Bruynkens. De derde Kamaz van het Russisch gezelschap, het exemplaar van leider Nikolaev werd 7de op 6m27s. Deze laatste blijft leider met respectievelijk 31 en 50 minuten voorsprong  op zijn kompanen Mardeev en karginov. De Tatra van Kolomy staat vierde en voelt de hete adem in zijn nek van de Rooy.  

Foto's: Willy Weyens



Dit artikel werd gepubliceerd door DSP VOF in Dakar Rally Raid op donderdag 17 januari 2013.
  • Prospeed Competition

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons