van der Horst

Etappe 13: De laatste loodjes

Dakar 2013 - Robby Gordon - Hummer
Dakar 2013 - Robby Gordon - Hummer
De heren moesten vandaag nog 441 km afhaspelen in een best moeilijke etappe. Bij de auto’s werd het één lange sprint tussen de Hummer van Gordon en de SMG Buggy van Chicherit. Het werd beslecht in het voordeel van de Amerikaan met een voorsprong van 22 seconden op de Fransman.
  • Prospeed Competition
Leider Peterhansel pakte vandaag geen risico’s en eindigde anoniem 9de op net geen 14 minuten. De Franse MINI rijder gaat de slotetappe tegemoet met een voorsprong van 44 minuten op De Villiers en anderhalf uur op de tweede MINI van Novitskiy.


In tegenstelling tot de auto’s zou het voor Despres bij de motoren geen gezondheidswandeling worden. Faria had immers gisteren de kloof met Despres verkleind tot 5m39 seconden, waardoor vandaag de rit van de waarheid stond geprogrammeerd. Lopez, de derde in de tussenstand op een dikke 13 minuten won, maar Despres kon met een tweede plaats de schade beperken tot 5m29s terwijl Faria pas de 14de tijd klokte op iets meer dan 14 minuten van de ritwinnaar. Hierdoor verliest Faria zijn tweede plaats aan Lopez. Desprez kan met een gerust hart en met meer dan 8 minuten voorsprong richting Santiago.  

De trucks zijn momenteel nog onderweg.



Dit artikel werd gepubliceerd door DSP VOF in Dakar Rally Raid op vrijdag 18 januari 2013.
  • STX Motorhomes

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons