van der Horst

Etappe 14: Nabeschouwing Feryn Dakar Sport

Paul Verheyden, Kurt Keysers en hun Nederlandse navigator Anton Van Limpt bolden als 45e over de streef en eindigen als 29e net in de top 30 van de Dakar 2013. Al had het er evengoed anders kunnen uitzien want net als gisteren kreeg het trio ook vandaag problemen met de dieselpomp.
“Net als gisteren kregen we ook vandaag na het eerste deel problemen met de dieselpomp. We hadden de reservetank gevuld om vandaar brandstof te kunnen overhevelen naar de hoofdtank maar dat lukte niet. Na de finish van het eerste deel zijn we een naburig dorpje ingereden en begon de nerveuze zoektocht naar brandstof” aldus Anton Van Limpt.

“Nadat we getankt hadden raakten we vast in het lokale verkeer. In een tunnel schoven we 16 minuten aan waardoor we te laat aan de start van het tweede deel kwamen en een mooie rituitslag aan ons neus zagen voorbij gaan. Maar we hebben de finish wel gehaald en daar zijn we zeer blij om. We hebben een fijne Dakar gehad met één minpuntje, de opgave van onze teamgenoten Pascal Feryn en Tom De Leeuw. Ondanks die opgave heeft het team nooit opgegeven, hebben ze altijd hard gewerkt en stonden ze elke avond vrolijk en opgewekt klaar in het bivak. Enthousiasme en humor gingen hand in hand met hard werken. De samenwerking in de truck was ondanks de nieuwe samenstelling voorbeeldig.”

Feryn Dakar Sport pressSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Dakar Rally Raid op zondag 20 januari 2013.
  • Powercars

Copyright 2000-2019 Autosport.be - Contacteer ons