van der Horst

Etappe 2: Nabeschouwing Feryn Dakar Sport

Pascal Feryn en co-rijder Tom De Leeuw zijn als 75e over de finish gereden. Na twee dagen staan ze op de 75e plaats in het klassement.
  • Dreamdrive
“Het grote pijnpunt van deze rit lag er na zo’n 74 km” zegt Pascal Feryn. “We wilden rechtdoor rijden over de berg maar mensen deden teken naar ons om dat niet te doen, anderen riepen dan weer om het wel te doen. Ruim 70 wagens en vrachtwagens reden kris kras door het zand op zoek naar dat ene waypoint. We zijn in alle richtingen gereden en opeens kregen we dan het signaal binnen. Het duivelse waypoint was bereikt al heeft het ons wel een uur gekost. Nadien hebben we stevig doorgereden en zonder problemen het bivak bereikt. De wagen doet het goed, de sfeer is prima aan boord alsook bij de rest van het team. Ik amuseer mij in de duinen. Het is zelfs zo ver gekomen dat ik sakker als we over een verharde piste moeten.”

“Dit was aangekondigd als een niet zo moeilijke rit maar ik denk dat velen het vandaag onderschat hebben en sommigen letterlijk en figuurlijk in het zand hebben gebeten” zegt co-rijder Tom De Leeuw. “De eerste duinen waren niet echt aangeduid en de duinen die vervolgens in het roadbook stonden waren kanjers! We hebben wat gespeeld met de bandenspanning en raakten goed door de duinen. Ik ben blij dat we alle waypoints gevonden hebben ook al heeft ons dat tijd gekost. In het bivak werd er druk gepraat over het roadbook. De ene vond dat het klopte, de andere niet. Misschien was er een inschattingsfout van 200 meter maar wat is 200 meter in de woestijn? En het mag ook allemaal niet te makkelijk zijn, dan is de fun er meteen van af.”

Bij het afsluiten van dit persbericht om 23.50u zijn Paul, Kurt en Anton nog niet in het bivak. De laatste info is dat ze als 57e zijn gepasseerd aan waypoint 4.

Feryn Dakar Sport press



Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Dakar Rally Raid op maandag 7 januari 2013.
  • De Swert Opticiens

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons