van der Horst

Etappe 2 trucks: Marcel Van Vliet pakt de leiding na zware crach van Mardeev en pech Loprais

Eurol Veka - MAN
Eurol Veka - MAN
De rit van San Rafael naar San Juan ontwikkelde zich tot een regelrechte slijtageslag. Van mechanische pech tot en met auto’s en trucks die van duinen rolden. Marcel van Vliet deed het met de Eurol Veka MAN uitstekend. Hij finishte vandaag als tweede bij de trucks en neemt de leiding over in het algemeen klassement.
De duinen van Nihuil vormden een zware beproeving. Marcel van Vliet bevestigde opnieuw zijn bloedvorm door na het brons van gisteren nu de tweede plaats te grijpen op 1.49 min. achter de Kamaz van de Rus Anton Shibalov.

“Ik ben lange tijd in gevecht geweest met de Kamaz van Ayrat Mardeev en de Iveco van Gerard de Rooy. We hebben zwaar salg geleverd”, meldde Marcel van Vliet na de aankomst.
Door het feit dat Mardeev crashte kon Marcel van Vliet de leiding over nemen bij de trucks. Hij heeft een voorsprong van 4.55 min. op de Rus Shibalov die de tweede etappe won. Het is mogelijk dat Gerard de Rooy en onze landgenoot Colsoul morgen als leider mag starten, omdat deze Mardeev bijstond na zijn crash en mogelijk tijd terugkrijgt van de organisatie.

Nadat hij gisteren lekke banden en defecte schokdempers moest verteren kregen Peter Versluis en onze landgenoot Jurgen Damen opnieuw technische pech voor zijn kiezen. Elektronisch problemen lagen aan de basis dat de MAN af en toe spontaan stilviel en Versluis & co opnieuw met veel tijdverlies aan de finish arriveerden.

Ook de Tsjech Loprais en zijn Belgische co, Serge Bruynkens kregen hun deel van de pechkoek met hun Tatra. Gisteren werden ze nog tweede op 10 seconden van winnaar Mardeev en waren net als de Rus een van de kandidaat winnaars. Tijdens de tweede etappe verloren ze een half uur op de winnaar en verhuizen naar een voorlopige zesde plaats.

De koplopers van de eerste dag, Mardeev en Loprais hebben dus hun deel van de pechkoek moeten verteren.

Foto: Eurol VekaSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door DSP VOF in Dakar Rally Raid op dinsdag 7 januari 2014.
  • Powercars

Copyright 2000-2020 Autosport.be - Contacteer ons