van der Horst

Etappe 3: Barredo versterkt leiderspositie bij de motoren – brute pech voor Faria, Concalves en Sunderland

Barredo - Honda
Barredo - Honda
Tijdens de derde etappe moesten de motoren en de quads 373 km races tegen de tijd, of 72 km meer dan de wagens en de trucks. Een loodzware etappe waarbij de deelnemers de ijle lucht boven de 4000 meter moesten gaan opzoeken.
Leider Barredo was de snelste en smeerde ex winnaar Despres opnieuw 4min41sec aan zijn broek. Een andere favoriet, de Spanjaard Coma werd derde op bijna zeven minuten. Lopez Contardo, vandaag nog gestart in tweede positie, incasseerde meer dan 16 minuten. Hij was niet de enige die in de klappen deelde. De Brit Sunderland, derde in de tussenstand verloor maar liefst 2u28min en verhuist naar de 30ste plaats. Faria, zesde in de tussenstand kwam ten val en moest opgeven, net als de Belgische Nederlander Verhoeven. Ook Concalves, vandaag gestart in 7de positie, verloor 2u13min en verhuist naar een anonieme 28ste plaats.

Desprez en Coma konden hierdoor in een ruk opschuiven naar de tweede en derde plaats in de tussenstand. Maar het verschil met de Spaanse leider Barredo werd verder uitgediept tot 13 minuten voor Despres en 14 minuten voor Coma die in volle strijd zijn voor de tweede plaats. En met Honda, Yamaha, KTM en de Sherco van Douclos hebben we vier verschillende merken binnen de top 4.

HRC Rally - Dakar.comSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door DSP VOF in Dakar Rally Raid op dinsdag 7 januari 2014.
  • Heinz Performance

Copyright 2000-2020 Autosport.be - Contacteer ons