van der Horst

Etappe 3: Nabeschouwing van team de Rooy

Wuf van Ginkel slaat morgen de vierde etappe van de Africa Eco Race over. Van Ginkel en de monteurs van Petronas Team De Rooy Iveco zijn al onderweg naar het volgende bivak, waar ze morgen bij daglicht de motor van de Iveco hopen te kunnen repareren. “Het is niet terminaal, maar het is wel meer werk dan het team in een nacht kan doen”, liet Gerard de Rooy weten.
Van Ginkel moest zowel in de tweede als de derde etappe de wedstrijd in de Africa Eco Race verlaten. “De truck krijgt hier in Marokko op de stenen toch meer klappen dan in bijvoorbeeld de Silk Way Rally”, legt Gerard de Rooy uit. “Daardoor zijn er wat dingen kapot gegaan, die we niet hadden verwacht. Gisteren was er een olielekkage die vandaag doorwerkte, en vandaag brak ook het expansievat voor de koeling af, waardoor de motor te heet werd. Ook bleek er toch iets niet goed met de stuurinrichting. Dat zijn te veel kleine dingetjes om af te raffelen. Dan kunnen we het nu beter goed aanpakken en een dag overslaan. Heel vervelend, vooral voor Wuf, maar dit was de beste oplossing.”
De Rooy stuurde de monteurs plus Wuf van Ginkel en Bert van Donkelaar daarom al op weg naar het volgende bivak (Fort Chacal), waar ze morgenochtend meteen aan de slag kunnen en een hele dag en avond de tijd hebben.

Team de Rooy PressDit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Africa Eco Race op vrijdag 5 januari 2018 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Africa Eco Race.
  • 24 Hours of Zolder

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons