van der Horst

Etappe 3: Nabeschouwing Feryn Dakar Sport

Tevreden gezichten bij aankomst van de derde Dakar etappe. Pascal Feryn en Tom De Leeuw hebben vandaag een sprongetje gemaakt in het klassement. In de rit eindigen ze op plaats 60, goed voor de 64e plaats algemeen.
Ik ben tevreden over onze dag al had het nog beter gekund” zegt Pascal Feryn. “We rijden zeker niet op de limiet maar we willen geen risico’s nemen. Het is nog te vroeg om nu al gekke dingen te doen, als we die al zouden doen. Twee keer hebben we onszelf even vastgereden in het zand waardoor we in totaal een klein kwartier verliezen. Halverwege de rit zijn we ook nog eens lek gereden. Dat was voor mij het sein om het stuur over te geven aan mijn co-rijder Tom De Leeuw. Ik maakte even een moeilijk moment door en heb dan maar zijn taak overgenomen en genavigeerd.”

“De grootste tegenstand kwam er vandaag van het weer” puft Tom De Leeuw na. “Er is geen airco in de wagen en de temperatuur liep op tot 55 graden Celcius. Het komt er dan op aan op goed te drinken en toch niet te gulzig te zijn want voor je het weet is het water op. We hebben beiden een gekoelde waterzak van drie liter aan boord.Deze Dakar is omgekeerd vergeleken met de vorige die ik al gereden heb. Waar je anders een inloopperiode hebt krijg je nu meteen zware ritten, het klapstuk van de eerste week komt morgen. De dagen nadien wordt het dan weer wat menselijker. Dankzij onze prestatie van vandaag hebben we morgen een betere startpositie. Dat kan nooit kwaad want het wordt een zeer moeilijke dag.”

Bij de vrachtwagens deed Paul Verheyden het vandaag zeer goed. Samen met Anton Van Limpt en Kurt Keysers eindigde hij op de 32ste plaats. “Het had nog beter gekund als we niet zonder brandstof waren gevallen” zucht Paul Verheyden.  “Wij hebben twee tanks waarbij we van de ene naar de andere tank diesel kunnen pompen. We waren zo goed aan het rijden en ik dacht dat we het gingen redden. Maar op het einde, door de duinen op en af te rijden, vielen we dus zonder. Brandstof bijvullen ging vlot maar de leidingen ontluchten nam wat tijd in beslag waardoor we toch zo’n 20 minuten verloren.”

“De dag begon uitstekend en we raapten de ene na de andere deelnemer op” zegt Anton Van Limpt. “Na de eerste reeks duinen hadden we er makkelijk 30 à 40 ingehaald. Op het einde was het even balen met het brandstofprobleem maar al bij al kunnen we tevreden zijn over deze dag. Aan boord verloopt het zeer vlot. Iedereen weet wat er van hem verwacht wordt en kwijt zich perfect van zijn taak.”

Feryn Dakar Sport press



Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Dakar Rally Raid op dinsdag 8 januari 2013.
  • St. Paul

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons