van der Horst

Etappe 4: Ex winnaar Fontyn valt ver terug

Martin Fontyn - KTM
Martin Fontyn - KTM
De vierde etappe tussen Assa en As Sakn, nog steeds over Marokkaans grondgebied en goed voor 405 km waarvan 390 tegen de klok, werd bij de wagens opnieuw en voor de vierde maal op rij gewonnen door een Fransman. Ditmaal was de Buggy van Michel Turon Barrere de snelste voor de Opel van Szalay en de H3 van Sazonov. Onze landgenoot Jacky Loomans was opnieuw zeer regelmatig met de vierde tijd net voor Schlesser die dik 11 minuten moest inleveren, maar ruim aan de leiding blijft in de tussenstand.
  • St. Paul
De Franse titelverdediger heeft een half uur voorsprong op Loomans die op zijn beurt 10 minuten bonus telde op Sabatier die vandaag 10 minuten verloor op onze landgenoot.

De Franse KTM-rijder Norbert Dubois won vandaag zijn tweede dagzege, maar de 43 minuten die hij liet liggen tijdens de twee voorafgaande etappes wegen zwaar door. De Fransman is terug kunnen opklimmen naar de 4de plaats in de tussenstand, maar kijkt nog steeds tegen een achterstand aan van een half uur op zijn landgenoot Pisano die met zijn Honda stevig in het leiderszadel blijft. Grootste verliezer van de dag was onze landgenoot en winnaar in 2013, Martin Fontyn die 11 uren straftijd pakte en in het klassement een duik maakt van de 4de naar de 19de plaats met zijn KTM. Joris Van Dyck is de beste Belg op de derde plaats terwijl Gwen Backx op de vijfde plaats staat genoteerd.

Foto: Alain Rossignol - Africa Eco Race
Dit artikel werd gepubliceerd door DSP VOF in Africa Eco Race op vrijdag 3 januari 2014.
  • Dreamdrive

Copyright 2000-2022 Autosport.be - Contacteer ons