van der Horst

Etappe 4: Hattrick voor Schlesser

Africa Eco Race 2013 - Jacky Loomans
Africa Eco Race 2013 - Jacky Loomans
Vandaag werd de vierde rit van de Sonangol Africa Eco Race afgewerkt tussen Oued Draa en Gwirat Larjam, nog steeds op Marokkaanse bodem en ditmaal over 451 km, waarvan 343 tegen de chrono. Vooral veel snelle pistes met een strook over stenen en naar het einde nog wat zand.
De Schlesser wagen van de gelijknamige Jean-Louis Schlesser heeft zich tot hiertoe bewezen op alle terreinen. Op de snelle pistes haalt deze wagen snelheden tot 200 km/uur. Schlesser is erin geslaagd een loepzuivere hattrick te scoren. De winnaar van de vorige editie walst over de concurrentie al blijft zijn landgenoot Pelichet vrij aardig in de buurt met zijn Toyota. Hij werd vandaag tweede, maar moest amper 3 minuten toegeven. In de tussenstand staat hij dan ook tweede op 11 minuten van de quasi ongenaakbare Schlesser. De Tsjech Zapletal parkeerde zijn Hummer vandaag op de derde plaats met amper 6 seconden voorsprong op de Toyota van onze landgenoot Jacky Loomans die derde blijft in de tussenstand. Joost Van Cauwenberghe werd vandaag 7de en moet zodoende zijn vierde plaats in de tussenstand voorlopig afgeven aan de snelle Tsjech.

Bij de motoren opnieuw een zege voor KTM, ditmaal het exemplaar van de Fransman Dubois met in zijn spoor leider Martens en de Belg Martin Fontyn. Martens blijft leider voor Fontyn en Dubois die de derde plaats afsnoept van zijn landgenoot Arnoult. Pierre Lesage staat nog steeds op de zesde plaats nadat hij vandaag ook in deze positie op de meet bolde.

Foto: Africa Eco Race / Desert RunnerDit artikel werd gepubliceerd door DSP VOF in Africa Eco Race op dinsdag 1 januari 2013.
  • Qvick Motors

Copyright 2000-2022 Autosport.be - Contacteer ons