van der Horst

Etappe 5: Schlesser vergroot voorsprong – Loomans nog steeds knap tweede

Stephane Henrard - VW Buggy TDI
Stephane Henrard - VW Buggy TDI
Tijdens de vijfde etappe, de laatste op Marokkaans grondgebied, heeft Jean-Louis Schlesser nog eens zwaar aan de boom geschud, naar eigen zeggen om zijn co-piloot Magnaldi te testen tijdens het supersnelle werk. In totaal moesten de deelnemers 782 km overbruggen waarvan 304 km tegen de chrono.
Aan de meet was leider Schlesser 6 minuten sneller dan de Hongaar Szalay in zijn Opel en een dikke 12 minuten dan onze landgenoot Jacky Loomans. Stéphane Henrard klokte de vijfde chrono. In de tussenstand vergroot titelverdediger Schlesser zijn voorsprong op Loomans tot 40 minuten, maar Loomans rijdt wel een heel regelmatige wedstrijd. Henrard maakt een plaats goed en staat nu mijn zijn VW Buggy op de zevende plek.

Bij de motoren verloren we gisteren reeds ex-winnaar en onze snelste Belg, Martin Fontyn na een zware val. Onze hoop is nu gevestigd op Joris Van Dyck en Gwen Backx die beiden binnen de top vijf toeven. Vandaag was de Fransman Dominique Robin de snelste voor zijn landgenoten Pisano en Dubois. Pisano behoudt de leiding, maar ziet zijn voorsprong krimpen tot 7min23sec. op Robin, terwijl Dubois derde staat op 32 minuten of zes beter dan Van Dyck.

Foto: Rossignol - Africa Eco RaceDit artikel werd gepubliceerd door DSP VOF in Africa Eco Race op zondag 5 januari 2014.
  • Heinz Performance

Copyright 2000-2022 Autosport.be - Contacteer ons