van der Horst

Etappe 5: Nabeschouwing Feryn Dakar Sport

Pascal Feryn en Tom De Leeuw (Toyota) eindigden vandaag op de 77e plaats en schuiven in de stand op naar de 63e plaats. Paul Verheyden, Kurt Keysers en Anton Van Limpt reden een knappe klassementsrit waarin ze als 27e eindigden. In de stand schuiven ze op naar de 33e plaats.
Rond 22.00u lokale tijd, 04.00u in de nacht in België, bereikten Pascal en Tom het bivak. “Het was een zware verbindingsrit waar geen einde aan leek te komen” zegt Tom De Leeuw. “De mannen hebben de nacht doorgewerkt en waren klaar om 04.30u lokale tijd, dat is 10.30u in België. De wagen was helemaal opgefrist. Knap werk van die mannen!”

Na enkele uren slapen zaten Tom en Pascal om 08.20u al opnieuw in de auto om de verbindingsrit af te werken. Die verliep feilloos maar nam meer tijd in beslag dan voorzien zodat de start van de klassementsrit met een half uur verlaat werd. Om 13.07u lokale tijd, 19.07u in België, vertrok de Toyota #351 voor de klassementsrit.

“De eerste 50 km hebben we treintje moeten rijden en hebben we constant in het stof van onze voorliggers gereden” zegt Pascal Feryn. “Inhalen kon maar was veel te gevaarlijk zodat we gewoon gevolgd hebben. 70 km verder, we reden toen op 2500 meter hoogte, verloor de wagen plots vermogen. We dachten dat het kwam door de ijlere lucht Tom De Leeuw voorstelde om de brandstoffilter te veranderen. We hebben iets meer dan 7 minuten stilgestaan om de herstelling uit te voeren. Tom had gelijk, met de nieuwe filter ging het veel beter. Vandaag hebben we zonder vrachtwagens gereden, die zijn na ons gestart, en dat was veel aangenamer rijden.”

Paul Verheyden, Kurt Keysers en Anton Van Limpt mogen tevreden zijn over hun dag. “Dat zijn we zeer zeker” zegt Anton Van Limpt. “Paul heeft een geweldige rit gereden. In het begin was er fesh fesh en nadien keien. Ik denk dat we met zijn allen aardig onder het stof zitten. Tijdens de rit hebben we in ons enthousiasme een ventiel van de band gereden maar Kurt Keysers, de mekanieker aan boord, heeft dat fantastisch opgelost.”

Feryn Dakar Sport press



Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Dakar Rally Raid op donderdag 10 januari 2013.
  • Hamofa Performance

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons