van der Horst

Etappe 6: Nabeschouwing van Tim en Tom Coronel

De broertjes Coronel hebben de zesde etappe van de Dakar Rally 2018 zonder grote problemen doorstaan. Halverwege de proef zat een neutralisatie om de grens van Peru met Bolivia te passeren, daarna ging het tweetal weer met een flinke snelheid op weg naar het bivak. Daar stond namelijk een mooie beloning te wachten: een welverdiende overnachting in een hostel met douche en de daaropvolgende rustdag!
“Het was opnieuw een zware proef”, blikte Tom terug. “Het eerste deel bestond vooral uit rallypaden. Tim had een superswing te pakken en de auto deed het hartstikke lekker. We gingen ook echt heel hard, we haalden veel andere deelnemers in. Richting neutralisatie ging het toch even fout. We dachten aan een lekke achterband maar dat bleek niet het geval. We reden met te weinig bandenspanning waardoor de banden gewoon van de velg waren gelopen. Foutje van onze kant. We zaten wel even met samengeknepen billen in de cockpit. Bij de grens stopten we bij de assistentie van Mini. Daar leenden we even een compressor en ‘plop, plop’ zaten de banden weer op de velg! Niets aan het handje dus.”
 
Tim had de snelheid weer aardig te pakken, tot een modderig gedeelte zich aandiende: “Vijftig kilometer met modderpoelen! We dachten: ‘Joh, dit kan écht niet’, maar we moesten er toch doorheen. De voorruit besloeg met grote regelmaat dus we deden het rustig aan, terwijl Tom de ramen aan de binnenkant probeerde schoon te houden. Maik Willems kwam nog voorbijrazen, die gast ging drie keer zo hard als wij. Het laatste deel ging weer lekker en zo waren we net voor het donker bij de finish.”

Warm onthaal in Bolivia
Het mooiste moment van de dag vond na de finish plaats: “We reden richting La Paz. Veertig kilometer lang links en recht mensen, niet normaal! Schreeuwen, met vlaggen zwaaien, echte Dakar-freaks. De paus zou jaloers op ons zijn geweest.”
 
Na een korte podiumceremonie wachtte de beloning. Het voltallige team kon in het hostel van een in La Paz woonachtige Nederlander overnachten. Eindelijk een echt bed, een warme douche en goed eten. Tom: “Ik zag mijn kussen en ik ging direct out. Schijnbaar had ik wat slaap nodig…”

Coronel PressSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Dakar Rally Raid op zaterdag 13 januari 2018 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Dakar.
  • Circuit Zolder

Copyright 2000-2020 Autosport.be - Contacteer ons