van der Horst

Etappe 7: Winst voor Sainz – Roma, Coma en De Rooy blijven op koers

Roma - MINI
Roma - MINI
Na een deugddoende rustdag werden de deelnemers de baan op gestuurd voor een etappe van 533 km tegen de chrono voor de wagens, terwijl de motoren een dikke 400 km tegen de tijd moesten afleggen. De start werd uitgesteld omdat de bewolking te laag hing en het te gevaarlijk was voor de helikopters. De rit van de motoren werd zelfs behoorlijk ingekort. Voor de eerste maal in de geschiedenis van de Dakar werd gereden in Bolivië (motoren en quads) of het 28ste land in 35 edities.
  • VR Racing
Robby Gordon  - Hummer
Robby Gordon - Hummer
Bij de wagens was het terug Sainz die in supervorm verkeerde en ondanks zijn achterstand van 2 uren op leider Roma toch de moed niet laat zakken. Maar liefst zes mini’s volgden in zijn spoor met Al-Attiyah, Peterhansel en Roma die respectievelijk 4, 7 en 9 minuten moesten inboeten. Robby Gordon verloor opnieuw veel tijd en liet 2 uren liggen met de Hummer. In de tussenstand verandert er nauwelijks iets. Roma blijft ruim aan de leiding voor Peterhansel, De Villiers en Terranova, terwijl Al-Attiyah en Sainz, mede door hun straftijd van één uur eergisteren op een respectievelijke vijfde en zesde plaats blijven staan.

Bij de motoren werd de weg verder gezet zonder Contardo, out na een val, waarmee we een van de favorieten verloren. Barreda won de zevende etappe, maar meer dan vier minuten kon hij niet afpitsen van zijn achterstand op Coma, die op zijn beurt mooi tweede werd, voor Despres. Duclos verloor vandaag zijn derde plaats in de tussenstand aan de Spanjaard Viladoms. Despres kon door zijn goede prestatie een plaatsje goed maken en volgt in tiende stelling.

De Rooy-Colsoul-Rodewald - Iveco
De Rooy-Colsoul-Rodewald - Iveco
Bij de trucks waren de twee kamaz’ van de Russen Nikolaev en Sotnikov de snelste, maar De Rooy had alles onder controle en moest amper 4 minuten van zijn voorsprong inleveren. Vandaag mocht Peter Versluis en co Jurgen Damen het parcours openen en na een eerste rotweek blijkt het tij te keren voor de VEKA-MAN. Na de zege op zaterdag klokte hij ditmaal een knappe vierde chrono. In de tussenstand veranderd er quasi niets, alleen Versluis wist een drietal plaatsen op te schuiven.

Foto's: Willy WeyensSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door DSP VOF in Dakar Rally Raid op zondag 12 januari 2014.
  • Shopa

Copyright 2000-2020 Autosport.be - Contacteer ons