van der Horst

Etappe 7 ontsierd door dodelijk ongeval

Feryn
Feryn
De zevende etappe van de Dakar 2013 werd deze morgen tijdens de verbindingsrit in Chili ontsierd door een dodelijk ongeval met de Fransman Thomas Bourgin. De 25-jarige man uit Saint Etienne kwam in aanrijding met een Chileense politiewagen die uit de tegenovergestelde richting kwam. Meer gegevens hierover zijn niet gekend. Bourgin was reeds actief sinds 2009 toen hij deelnam aan de rally van Marocco, gevolgd door een vierde plaats in 2011 tijdens de Africa Race en een 7de plaats in de Rally van Tunesië. Gisteren stond hij als 68ste geklasseerd.
Zoals we reeds eerder meedeelden was er ook slecht nieuws uit de lage landen. Feryn bij de auto’s en Stacey bij de vrachtwagens maakten een fameuze tuimelpartij en moesten door schade en de verwondingen van Tom De Leeuw de wedstrijd staken.

Peterhansel won bij de auto’s voor Chicherit, Gordon, Terranova, de Villiers en AL-Attiyah. De Qatari die gisteren op de hielen trapte van de koploper in het klassement verloor vandaag een kleine twee minuten en ziet Peterhansel iets verder uitlopen tot 3m14s. Peanuts in een dergelijke zware rally.

Bij de motoren won de Amerikaan Caselli voor de Chileen Lopez, de Franse leider Pain en de Belgische Nederlander Verhoeven. De Franse topfavoriet Despres verloor 13 minuten. Gisteren zat hij nog op de tweede plaats in het spoor van leider Pain. Nu duikt hij naar de 5de plaats op 14 minuten van zijn landgenoot Pain. Lopez staat nu tweede op 6m37s voor Casteu en Faria.

De Rooy doet vandaag opnieuw de beste zaak en was de snelste bij de trucks voor de Tsjechische Tatra van Loprais, de Kamaz van de Rus Karginov en opnieuw een schitterende Peter Versluis. Met Colsoul, Bruynkens en Damen hebben wij drie Belgische co piloten binnen de top 4. De tweede in de tussenstand, de Rus Nikolaev verloor vandaag opnieuw kostbare tijd met zijn Kamaz. Ook diens landgenoot Mardeev moest vandaag opnieuw fors inleveren. Zodoende kon de Rooy met de rustdag van zondag in zicht, zijn voorsprong verder uitdiepen tot 22 min op Nikolaev, 41 min op de Tatra van Kolomy en 47 min op de tweede Kamaz van Mardeev. Loprais staat 7de op net geen twee uren en één plaatsje beter dan Peter Versluis.



Dit artikel werd gepubliceerd door DSP VOF in Dakar Rally Raid op vrijdag 11 januari 2013.
  • Prospeed Competition

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons