van der Horst

Etappe 8: Pain verslikt zich bij de motoren - Race bij de wagens stilgelegd

Door de overvloedige regenval en de slechte staat van de laatste etappe voor de rustdag van morgen, besliste de wedstrijdleiding om enerzijds de trucks niet te laten starten en anderzijds de rest slechts het tweede gedeelte van de etappe te laten afwerken.
Maar wie dacht dat het hierdoor een makkie zou worden was eraan voor de moeite.
Ook tijdens het tweede gedeelte van deze ingekorte etappe kregen de weergoden de bovenhand en werd de wedstrijd bij de auto's stil gelegd. Momenteel staan maar vijf wagens in de dagklassement met als winnaar Chicherit voor Terranova, Gordon, Peterhansel en Roma.

Hoe de organisatoren dit zaakje gaan klaren is momenteel nog niet gekend. Meer nieuws zal er ongetwijfeld morgen volgen tijdens de rustdag.

Bij de motoren verloor leider Pain vandaag maar liefst 37 minuten. De Fransman reed net zoals de winnaar van gisteren, Caselli hopeloos verloren. Ook de tweede in de tussenstand, Lopez, moest 26 minuten incasseren.

Winst was er voor de Spanjaard Barreda voor de Amerikaan Campbell. Casteu werd 6de op 14m13s van de leider. Ook Despres moest fors inleveren en klokte de 11de tijd op 16m09s. Dat maakt dat Casteu, gisteren nog 3de in de tussenstand na Pain en Lopez, nu de nieuwe leider wordt met 9 min voor op Desprez en 11 min op de Portugees Faria. Lopez en Pain sluiten de top 5 af op respectievelijk 12 en 16 minuten. Niets is nog beslist en na de rustdag verwachten we nog een spannende ontknoping. Coma mag er dan niet bij zijn dit jaar, maar desondanks is het een spannende strijd.



Dit artikel werd gepubliceerd door DSP VOF in Dakar Rally Raid op zaterdag 12 januari 2013.
  • Prospeed Competition

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons