van der Horst

Etappe 8: Schlesser & Fontyn blijven aan de leiding

Jean-Louis Schlesser - Schlesser Buggy
Jean-Louis Schlesser - Schlesser Buggy
Jean-Louis Schlesser blijft de Africa Eco Race domineren. Op 7 etappes (de eerste werd geannuleerd) won de Fransman er 6. Ook vandaag was hij de snelste man van het Afrikaanse continent. Onze landgenoot Joost Van Cauwenberge, gisteren nog geplaagd door een afgebroken schakelpook, werd tweede op een dikke minuut. De Hummer van de Tsjech Zapletal verloor vandaag zes en een halve minuut op de West-Vlaming, waardoor deze met een achterstand van 3 minuten opnieuw in de running komt voor het podium.
Schlesser is quasi onklopbaar, maar kan zijn landgenoot Pelichet niet definitief van zich afschudden. De Toyota-rijder volgt op een kleine 16 minuten waardoor Schlesser op zijn hoede moet blijven.

Guillaume Martens - KTM
Guillaume Martens - KTM
Bij de motoren was de winst voor de Nederlander Martens die gisteren 20 minuten verloor op onze landgenoot Fontyn welke hierdoor opnieuw aan de leiding kwam. Martens pakte een kleine 10 minuten terug op onze landgenoot die zodoende aan de leiding blijft en vandaag als derde aantikte, na Martens en Dubois. Over de Fransman Dubois, die gisteren nog op de tweede plaats stond op 2 min en 24sec. van Fontyn, is voorlopig geen nieuws. Hierdoor blijft Fontyn aan de leiding en komt Martens op de tweede plaats op 18 minuten van onze landgenoot. De andere Belg, Pierre Lesage, staat op een voorlopige 5de plaats.

Foto's: Africa Eco RaceDit artikel werd gepubliceerd door DSP VOF in Africa Eco Race op zondag 6 januari 2013.
  • LTF

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons