van der Horst

Etappe 9: Opnieuw knappe race van Stephane Henrard in de Belgische VW Buggy TDI

Henrard - VW Buggy TDI
Henrard - VW Buggy TDI
De op twee na laatste etappe bracht de deelnemers van Akjoujt naar Toueila over een afstand van 289 km tegen de tijd en een verbindingsrit van 20 km. Veel spanning valt er niet meer te beleven bij de wagens waar we top 5 kennen indien de betrokken deelnemers gevrijwaard blijven van pech.
  • Qvick Motors
Jacky Loomans - Toyota
Jacky Loomans - Toyota
De Fransman Yves Fromont behaalde met de Buggy zijn eerste etappezege voor opnieuw een schitterende Stephane Henrard met de VW Buggy TDI en Schlesser die duidelijk de nodige voorzichtigheid inbouwde. Jacky Loomans werd vandaag vijfde en moest 20 minuten inleveren.
In de tussenstand verandert er nauwelijks iets met Schlesser die nog steeds bijna anderhalf uur voorsprong telt op Loomans die op zijn beurt 1u15min voor heeft op Henrard. Tomecek staat schitterend vijfde met de Tatra Truck, terwijl vandaag Kovacs met de Scania plaats moest ruimen voor de MAN van Jacinto in de strijd om de tweede plaats bij de Trucks en de zesde plaats algemeen.

Bij de motoren was het de Franse KTM rijder Dominique Robin, die zijn tweede etappezege boekte voor Pisano en Theuretzbacher. Onze landgenoten Backx en Van Dyck werden respectievelijk 6de en 8ste. In de tussenstand verandert er niets binnen de top 5 waarin de fransman Pisano riant aan de leiding staat voor zijn landgenoot Robin en het Belgische duo Van Dyck en Backx. 

Foto: RossignolDit artikel werd gepubliceerd door DSP VOF in Africa Eco Race op donderdag 9 januari 2014.
  • Heinz Performance

Copyright 2000-2022 Autosport.be - Contacteer ons