van der Horst

ETCR beëindigt zijn seizoen op de Sachsenring

Maxime Martin - Romeo Ferraris - Romeo Ferraris Giulia ETCR
Maxime Martin - Romeo Ferraris - Romeo Ferraris Giulia ETCR
ETCR kent de locatie van zijn finale. Normaliter had het elektrisch toerenwagenkampioenschap richting Istanboel moeten trekken, nadat deze manche uitgesteld werd van mei naar november. Van dat plan stapt de organisatie nu volledig af en trekt in de plaats richting de Sachsenring. Daar zal het ETCR het programma delen met de ADAC GT Masters.
Men gaat niet richting Istanboel omwille van contractuele redenen. Ook had de finale officieel in Zuid-Korea moeten plaatsvinden, maar dat werd dan weer afgeblazen vanwege logistieke redenen. Uiteindelijk kwam men uit op de Sachsenring en dat tussen 23 en 25 september, waar het ETCR het circuit zal delen met het programma van de ADAC GT Masters. Hiermee is het tevens ook het eerste bezoek aan Duitsland voor de elektrische toerenwagens. Daar zullen we de tweede kampioen kronen, waarbij de strijd vooral tussen Adrien Tambay en uittredend kampioen Mattias Ekström zal gaan. Of het ERA Championship ook afzakt richting Saxony, is nog niet geweten.

Foto: Thomas SmetsDit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in Pure ETCR op donderdag 18 augustus 2022 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Sachsenring ADAC.
  • St. Paul

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons