van der Horst

Euro F3: Zandvoort: Drie op drie voor Rosenqvist

Podium race 3 Zandvoort
Podium race 3 Zandvoort
Felix Rosenqvist won zondag ook de derde en laatste race voor het FIA European F3 Championship op het circuit van Zandvoort. Raffaele Marciello kon weer geen punten scoren zodat de Zweed in het kampioenschap tot op 9.5 punten van de Italiaan genaderd is en titelstrijd nu terug volledig open is. Jordan King en Alex Lynn palmden de overige podiumplaatsen in.
Felix Rosenqvist:hattrick in Zandvoort
Felix Rosenqvist:hattrick in Zandvoort
Met twee overwinningen en een tweede plaats na Kvyat, die geen punten scoorde, haalde Rosenqvist dit weekend de volledige buit binnen. Het circuit ligt de Zweed goed en dat in tegenstelling tot zijn rivaal Marciello die er nooit goed scoorde, een vijfde plaats in de eerste race is dan ook alles wat de Italiaan uit de brand kon slepen. In de laatste wedstrijd ging Marciello hard uit de baan wat de safety car naar buiten bracht. Rosenqvist heeft nu 375 punten in het kampioenschap tegenover 384.5 voor Marciello.
 
Daniil Qvyat
Daniil Qvyat
Rosenqvist startte op de pole en nam direct autoritair de leiding voor King, Lynn en Kvyat. Er vormde zich al snel een treintje en de race bood op de sorties van Latifi en Celis na weinig spanning. Dan ging Marciello er hard af en de rijder werd met nekpijn afgevoerd, een safety car procedure was dan ook nu weer onvermijdelijk. Wanneer de race uiteindelijk vrij gegeven werd bleef er nog maar één ronde te gaan, te weinig om nog verandering te brengen in de posities.
 
Uitslag race 3:
2b472a64683bda7578166e62e37f830442347ffc.jpg


1. Felix Rosenqvist  (Mücke Motorsport)
2. Jordan King (Carlin)
3. Alex Lynn (Prema Powerteam)
4. Daniil Kvyat (Carlin)
5. Luis Felipe Derani (Fortec)
6. Harry Tincknell (Carlin)
7. Lucas Auer (Prema Powerteam)
8. Tom Blomqvist (Eurointernational)


Foto's: Hans van Onsem en  Fia F3 European Championship



Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Circuit Internationaal op zondag 29 september 2013 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Zandvoort.
  • LTF

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons