van der Horst

Euro F3: 27 deelnemers dit weekend aan de start in Silverstone

Felix Rosenqvist - Mücke Motorsport
Felix Rosenqvist - Mücke Motorsport
Dit weekend vindt op het circuit van Silverstone de eerste manche van het FIA F3 European Championship plaats. Het Europese kampioenschap zit terug in de lift en niet minder dan 27 rijders schreven zich in voor de seizoensopener. Groot favoriet is Felix Rosenqvist die vorig jaar vice-kampioen werd en nu probeert om voor de titel te gaan. Ook Jordan King, Tom Blomqvist en Lucas Auer worden tot de favorieten gerekend, maar het is vooral ook uitkijken naar de prestaties van nieuweling Max Verstappen, die iedereen al verbaasde tijdens de wintertesten door tot tweemaal toe de snelste tijd neer te zetten.
Max Verstappen
Max Verstappen
Max Verstappen (Van Amersfoort Racing) liet merken dat hij geen moeite had met de overstap van een kart naar een F3 bolide toen hij tijdens de wintertesten zijn concurrenten tot tweemaal toe te snel af was. De twee andere testdagen werden getopt door titelfavoriet Felix Rosenqvist (Mücke Motorsport) en Félix Serrallés (Team West-Tec). Jordan King staat er natuurlijk op om zijn thuisraces te winnen, de Brit debuteerde verleden jaar in de F3 en won de Britse titel en met een jaar ervaring in de klasse doet hij nu een gooi naar de Europese kroon.

Het Prema Powerteam dat verleden jaar met Raffaele Marciello de titel binnenhaalde rekent dit jaar op de ervaren Canadees Nicholas Latifi alsook de snelle Franse debutant Esteban Ocon om de kleuren van het Italiaanse team hooh te houden. Ook de Nederlander Dennis va de laar komt uitvoor Prema powerteam. Het Nederlandse Van Amersfoort Racing zet drie wagens in en naast Verstappen vonden Jules Szymkowiak en Gustavo Menezes er onderdak. Er worden drie races van 35 minuten verreden in het kader van de WEC race op het Engelse circuit van Silverstone, twee op zaterdag en één op zondag.     

Foto's: FIA F3 European Championship



  • STX Motorhomes

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons