Euro F3: Hungaroring: Race 2: Esteban Ocon probleemloos naar de overwinning

Esteban Ocon - Prema Powerteam
Esteban Ocon (Prema Powerteam) behaalde in Hongarije zijn vierde zege dit jaar in het FIA F3 European Championship, de jonge Fransman reed gans de race aan de leiding en won met 6.977 seconden voorsprong op zijn teammaat Antonio Fuoco, die ook als tweede was gestart. Lucas Auer (Mücke Motorsport) en Felix Rosenqvist (Mücke Motorsport) eindigden derde en vierde voor Tom Blomqvist (Jagonya Ayam with Carlin), die als enige in de top vijf een plaats was opgeschoven ten opzichte van zijn startpositie.
  • Skylimit Events
Start race 2
Ocon nam onmiddellijk het commando van de race met in zijn spoor Fuoco en Auer, daarachter kwam Jake Dennis (Carlin), die was opgeschoven van plats acht. De Brit bleek echter te vroeg gestart te zijn en kreeg een drive through waarna hij ver weg zakte in het klassement. Ocon vergrootte lanzaam zijn voorsprong terwijl Fuoco de hete adem van Auer in zijn nek voelde. Max Verstappen (Van Amersfoort Racing) was in een hevige strijd om de vijfde plaats gewikkeld met Tom Blomqvist tot de Nederlander een drive through kreeg voor het niet respecteren van de track limits. De posities wijzigden niet meer en Ocon won met een ruime voorsprong op Fuoco en Auer.