van der Horst

EURO F3: Silverstone: Tweemaal Esteban Ocon en eenmaal Tom Blomqvist op pole

Esteban Ocon - Prema Powerteam
Esteban Ocon - Prema Powerteam
Naast het WEC en de ELMS gaat ook het FIA F3 European Championship dit weekend van start op het circuit van Silverstone. Er staan niet minder dan drie races op het programma en de kwalificaties voor die races werden al op vrijdag afgewerkt. Het was de Franse debutant Esteban Ocon die het meeste indruk maakte, in de eerste sessie moest hij nipt de duimen leggen voor Tom Blomqvist maar in de tweede sessie die de startplaatsen voor de races 2 en 3 bepaalde, lukte Ocon de snelste tijd.
  • LTF
Rookies Ocon, Fuoco en Verstappen domineerden aanvankelijk de eerste sessie  maar  zeven minuten voor het vallen van de vlag pakte Tom Blomqvist (Jagona Ayam with Carlin) alsnog de pole in een tijd van 1:51.327. Daarmee was hij nipt sneller dan Esteban Ocon (Prema Powerteam), de derde tijd was voor Antonio Fuoco (Prema Powerteam), de vierde tijd voor Max Verstappen (Van Amersfoort Racing). Félix Serrallés (Team West-Tec) sloot de top vijf af en Jordan King pakte nog de zesde startplaats.
 
Esteban Ocon liet er al snel geen twijfel over bestaan dat hij vrijdag de snelste man op de baan was en pakte de pole voor de tweede race in een tijd van 1:51.322;  de Fransman was ditmaal sneller dan zijn ploegmaat Nicholas Latifi en Tom Blomqvist die opnieuw vooraan kwam postvatten. Fuoco was ditmaal goed voor de vierde tijd en Antonio Giovinazzi (Jagona Ayam with Carlin) versloeg alsnog Max Verstappen voor de vijfde startplaats.
 
Voor de startopstelling van race 3 wordt de tweedesnelste tijd van iedere rijder in de tweede sessie genomen. Daarbij ging de pole opnieuw naar Ocon ditmaal voor Fuoco, Blomqvist en Latifi. Max Verstappen zal de derde startlijn delen met Antonio Giovinazzi.

Foto: FIA F3 European Championship



Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Circuit Internationaal op zaterdag 19 april 2014.
  • STX Motorhomes

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons