van der Horst

Adria: Alon Day op pole in Elite 1 - PK Carsport bezet eerste rij in Elite 2

Alon Day - CAAL Racing Chevrolet SS
Alon Day - CAAL Racing Chevrolet SS
Alon Day heeft in de kwalificaties voor de eerste Elite 1-race in het kader van de NASCAR semi-finals in Adria de concurrentie overvleugeld. De Israëliër zette op een droge piste zijn naaste achtervolger Fréderic Gabillon op meer dan een halve seconde. De Fransman hield op zijn beurt zijn grote titelconcurrent, Anthony Kumpen, af voor een plaats op de eerste rij.
  • Prospeed Competition

Elite 1

Frederic Gabillon - RDV Competition - Ford Mustang
Frederic Gabillon - RDV Competition - Ford Mustang
Tijdens de kwalificaties voor de Elite 1-rijders deelde Fréderic Gabillon reeds een mentaal tikje uit aan Anthony Kumpen door de Limburger met een goede drie tiende voor te blijven bovenaan de tijdstabellen. Beide heren stootten evenwel probleemloos door naar de super pole, net als onze landgenoot Bert Longin op P7. De sessie werd eenmaal onderbroken met rood toen Gian Maria Gabbiani met nog slechts 2 en een halve minuut op de klokken zijn Ford Mustang in de grindpak in de derde haarspeld parkeerde. Tijdens de super pole was het Alon Day die vanaf de groene vlag het commando nam met 1:21.185, voor Gabillon en Kumpen. De ronde nadien knaagde de Israëli nog een half secondje van zijn tijd om zo autoritair de pole te claimen, voor Gabillon, Kumpen, Rocca, Nordström, Garcia, Longin en Geltrude. Day viel in zijn outlap echter wel stil, waarna zijn wagen teruggesleept moest worden naar de pitlane.

--- Uitslag kwalificaties Elite 1 NASCAR Whelen Euro Series Adria Raceway 2016 (pdf) ---
--- Uitslag superpole Elite 1 NASCAR Whelen Euro Series Adria Raceway 2016 (pdf) ---

Elite 2

Jerry De Weerdt - Brass Racing Ford Mustang
Jerry De Weerdt - Brass Racing Ford Mustang
Tijdens de kwalificaties voor Elite 2 was het de #24 PK Carsport Chevrolet SS van Gabriele Gardel die meteen de toon zette. De Zwitser verbeterde nog enkele malen zijn chrono en behield uiteindelijk het voordeel op de jarige thuisrijder Riccardo Geltrude en Stienes Longin. Ook Jerry De Weerdt reed een dijk van een sessie en kon doorstoten naar de super pole. Na de problemen van Elite 1-poleman Alon Day, kwam teamgenoot Salvador Tineo Arroyo niet in actie en doet zo mogelijk een zeer slechte zaak in de tussenstand, waar hij 37 punten achterstand telt op Stienes Longin.

PK Carsport - Chevrolet SS
PK Carsport - Chevrolet SS
De super pole was in feite een PK Carsport-feestje, waarbij Stienes Longin en Gabriele Gardel de snelste tijden ruilden. Uiteindelijk was het Gabriele Gardel die de pole voor de eerste race van de play-offs pakte, voor teamgenoot en puntenleider Stienes Longin en rookies Roman Mavlanov en Riccardo Geltrude. Jerry De Weerdt verbeterde nog een plaatsje ten opzichte van de kwalificaties en lukte de vijfde startrij. Guillaume Deflandre sloot de top 12 af.

--- Uitslag kwalificaties Elite 2 NASCAR Whelen Euro Series Adria Raceway 2016 (pdf) ---
--- Uitslag superpole Elite 2 NASCAR Whelen Euro Series Adria Raceway 2016 (pdf) ---

Om 13:30 staat de Elite 1 race op het menu, terwijl de Elite 2-rijders in actie komen vanavond om 17:30. Het ziet er naar uit dat vandaag de weergoden de piste droog zullen houden, maar voor morgen is er een grote kans op regen.

Foto's: NASCAR Whelen Euro Series



Dit artikel werd gepubliceerd door Martijn Wouters in Nascar Whelen Euro Series op zaterdag 17 september 2016 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Adria Raceway.
  • St. Paul

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons