American Festival: Frédéric Gabillon wint, maar titel gaat naar Anthony Kumpen

Anthony Kumpen - PK Carsport - Chevrolet SS
Frédéric Gabillon, tweede in de puntenstand voor de laatste wedstrijd, heeft de tweede NASCAR Whelen Euro Series wedstrijd op Circuit Zolder gewonnen. Het was echter onvoldoende voor de Fransman om nog de titel te pakken. Anthony Kumpen die in de eerste ronde enkele tikken kreeg te verwerken reed een voorzichtige race en kwam als zevende over de lijn, maar dat leverde voldoende punten op om zich voor de tweede maal tot NASCAR Whelen Euro Series kampioen te kronen. Marc Goossens werd na een mooie race tweede, voor Alon Day.
Start Elite 2
Bij de start ging Borja Garcia er als een pijl van door, voor Fréderic Gabillon en Renger Van der Zande die na een bliksemstart enkele plaatsen goed had gemaakt. Anthony Kumpen kwam na de eerste ronde pas als zesde door, bleek dat hij tweemaal was aangetikt door Nicolo Rocca en daarbij de stuurinrichting van zijn Chevrolet SS beschadigde. Garcia en Gabillon liepen daarna uit maar de derde plaats was nu in handen van Marc Goossens. Daarachter woedde een hevige strijd voor de vierde plaats tussen Alon Day en Van der Zande.

Anthony Kumpen - PK Carsport - Chevrolet SS vs. Bert Longin - PK Carsport - Chevrolet SS
Naargelang de race vorderde, zakte Kumpen nog wat verder af naar plaats zeven, maar nu had hij Bert Longin achter zich die hem kon afschermen van al te opdringerige rivalen. Opschudding wanneer leider Garcia de pits in kwam en ontgoocheld de strijd moest staken. Gabillon had nu geen tegenstand meer en de Fransman won de race voor Marc Goossens en Alon Day. Kumpen behield de zevende plaats tot aan de finish en dat was ruim voldoende om de titel de behalen, zijn tweede na die in 2014. Bert Longin finishte als achtste, De Doncker kwam als twaalfde over de lijn en Jerry De Weerdt pakte de achttiende plaats in deze spannende finalerace.

--- Uitslag Elite 1 Race 2 NASCAR Whelen Euro Series Circuit Zolder 2016 (pdf) ---

Foto's: Marnik Mouchaers

Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Nascar Whelen Euro Series op zondag 9 oktober 2016 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting American Festival.