van der Horst

American Festival: Marc Goossens en Stienes Longin toppen eerste vrije trainingen

Marc Goossens - BRASS Racing
Marc Goossens - BRASS Racing
Vrijdag namiddag staan er twee vrije trainingen gepland voor de de bolides van de NASCAR Whelen Euro Series. De eerste sessie ging van start op een droge baan, maar een frisse wind waaide over de omloop. Bij de Elite 1 ging de snelste tijd naar Marc Goossens, hij bleef de Israëliër Alon Day voor. Anthony Kumpen en Bert Longin klokten de vierde en de vijfde tijd. Bij de Elite 2 klasse was Stienes Longin primus voor Riccardo Geltrude.
  • Skylimit Events
Anthony Kumpen - PK Carsport
Anthony Kumpen - PK Carsport
Met een tijd van 1:39.602 zette Marc Goossens zijn blauwe Mustang bovenaan de tabellen bij de eerste vrije training voor de Elite 1 klasse. Alon Day, vorig jaar nog oppermachtig te Zolder, klokte af als tweede op 0.153 seconde van Goossens en bleef zo ook onder de psychologische grens van 1:40. De derde tijd was voor Frederic Gabillon, maar de Fransman moest al 0.856 seconde toegeven op de tijd van Goossens. Anthony Kumpen (1:40.526) en Bert Longin (1:41.135) sloten de de top vijf af. Eric de Doncker reed de dertiende tijd, Jerry De Weerdt de zestiende. Maik Barten eindigde als 12e, twee plaatsen beter dan zijn landgenoot Barry Maessen.

Jerry De Weerdt - BRASS Racing
Jerry De Weerdt - BRASS Racing
Bij de Elite 2 zette Stienes Longin zijn titel ambities kracht bij door al direct de snelste tijd te laten optekenen, de Leuvenaar had 1:41.691 nodig om een rondje af te leggen. Riccardo Geltrude volgde op 0.291 seconde. Thomas Ferrando klokte af als derde voor PK Carsport-rijder Gabriele Gardel. Jerry De Weerdt sloot de sessie af met de achtste tijd. Guillaume Deflandre, die dit weekend overstapt in de wagen van Elite 1-rijder Maik Barten, liet geen snelle tijd optekenen nadat hij niet confortabel in de wagen kon plaatsnemen.

--- Uitslag Vrije Training 1 Elite 1 NASCAR Whelen Euro Series Circuit Zolder 2016 (pdf) ---
--- Uitslag Vrije Training 1 Elite 2 NASCAR Whelen Euro Series Circuit Zolder 2016 (pdf) ---

Foto's: Ronald Janssens & Niels Vaeck



Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Nascar Whelen Euro Series op vrijdag 7 oktober 2016 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting American Festival.
  • STX Motorhomes

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons