van der Horst

Brands Hatch: Elite 1: Iannetta is vijfde winnaar in evenveel races

Start Elite 1 Race 1 Brands Hatch 2015
Start Elite 1 Race 1 Brands Hatch 2015
Romain Iannetta, vorige wedstrijd in Venray nog goed voor het podium, heeft de eerste Euro Nascar race in Brands Hatch gewonnen. Met de zege van de Fransman zien we dit seizoen een vijfde verschillende winnaar aangezien er tot nu toe in elke race een andere rijder zegevierde. De wedstrijd waarin onze landgenoten niet echt een hoofdrol konden spelen werd eenmaal geneutraliseerd.
  • Powercars
Nog voor de start van de vijfde Euro Nascar-race verloren we reeds een rijder, want Christophe Bouchut moest wegens technische problemen de handdoek werpen. Bij de start van de race behield polesitter Nicolò Rocca zijn koppositie, maar de meest opvallende prestatie in die openingsronde kwam van de latere winnaar Iannetta. De Fransman schoot van de achtste plaats bij de start naar de vierde plaats. Wanneer in de vierde ronde leider Rocca van de piste ging, erfde Cheever de leiding over.

Later in de race ging Iannetta voorbij aan Fréderic Gabillon om iets later ook Cheever te verschalken en zo door te stoten naar de leiding. Zelfs een safety car, uitgerukt na een uitstap in het grind van Jeffrey Earnhard, kon Iannetta niet uit zijn lood slaan en de Fransman pakte dan ook verdiend zijn tweede zege, bijna drie jaar na zijn laatste triomf, toen nog op ons allereigenste Spa-Francorchamps. Gezien hij ook de snelste ronde klokte, start Iannetta tevens van op de pole in race 2.

Uiteindelijk zou Cheever nog twee plaatsen verliezen toen zowel Fréderic Gabillon als Ander Vilarino hem nog passeerden. Anthony Kumpen profiteerde nog van een incident tussen teamgenoten Nicolò Rocca (die terug opgeklommen was) en Alon Day om zo de vijfde plaats weg te kapen. Bert Longin kende een moeilijke dag en klopte af als achtste, zeven plaatsen beter dan Eric De Doncker, terwijl Jerry de Weerdt niet meer van start ging na de technische problemen van eerder vandaag. Er was evenwel goed nieuws voor laatsgenoemde landgenoot, want de kwelduivels werden verdreven en de wagen zal klaar zijn voor de start van de eerste Elite 2 race.

--- Uitslag Elite 1 Race 1 Nascar Whelen Euro Series Brands Hatch 2015 (pdf) ---

Foto: NASCAR Whelen Euro Series / Stephane AzemardSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Martijn Wouters in Nascar Whelen Euro Series op zaterdag 6 juni 2015 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Brands Hatch.
  • G&A Motors Motorsport

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons