van der Horst

Brands Hatch: Elite 1: Vilariño wint door incidenten gekleurde tweede race

Ander Vilariño
Ander Vilariño
Ander Vilariño heeft de tweede Elite 1 race in Brands Hatch gewonnen. De wedstrijd kende een zeer bizar verloop, met twee neutralisaties via de safety car en zelfs een onderbreking met de rode vlag na een zware crash. Regerend kampioen Anthony Kumpen, die vandaag zijn Nascar-programma op Amerikaanse bodem onthulde, zag een goed resultaat gehypothekeerd door een manoeuvre van titelpretendent Eddie Cheever.
  • VR Racing
Bij de start van de wedstrijd gaan Gabillon en Rocca in contact in de tweede bocht; een incident welke even later de safety car op de baan zou brengen en waarvoor eerstgenoemde rijder een drive-through penalty zou krijgen. Bij de herstart leidt Iannetta, de winnaar van gisteren, voor regerend kampioen Kumpen en kampioenschapsleider Vilariño. Twee ronden later wordt de race evenwel onderbroken met een rode vlag na een zeer zwaar incident tussen Michela Cerruti en Wilfried Boucenna waarna de baan opgekuist moest worden en de vangrails hersteld worden.

Wanneer de race na een zeer lange onderbreking eindelijk terug kan hervat worden, weet Vilariño zich voorbij Kumpen te wringen. Vervolgens raken Kumpen en Cheever elkaar, waarna beide heren enkele posities verliezen en de Italiaanse Amerikaan bedacht zou worden met een drive-through. Wanneer Benedetti zich in het grind plant, rukt de safety car wederom uit. Als de piste terug vrijgemaakt is, zijn we vertrokken voor een laatste eindsprint, een spurt waarin Kumpen nog enkele plaatsen kan goedmaken en uiteindelijk als zesde afklopt, één plaatsje beter dan teamgenoot Longin.

Vilariño wint evenwel redelijk gemakkelijk voor Iannetta, Day, Renauer en Armetta. De Spanjaard is de eerste rijder die dit seizoen een tweede zege boekt en lukt al elk jaar sinds 2012 een zege in Brands Hatch. Cheever eindigt uiteindelijk als elfde, net voor de Doncker; Jerry De Weerdt eindigde zestiende.

--- Uitslag Elite 1 Race 2 Nascar Whelen Euro Series Brands Hatch 2015 (pdf) ---

Foto: NASCAR Whelen Euro Series / Stephane AzemardSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Martijn Wouters in Nascar Whelen Euro Series op zondag 7 juni 2015 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Brands Hatch.
  • Shopa

Copyright 2000-2019 Autosport.be - Contacteer ons