van der Horst

Brands Hatch: Rocca (Elite 1) en Renauer (Elite 2) op pole

Florian Renauer - Nicolò Rocca
Florian Renauer - Nicolò Rocca
Nicolò Rocca heeft de pole gepakt voor de Elite 1 race op Brands Hatch, terwijl Florian Renauer primus was in de Elite 2-klasse. De Oostenrijker was uiteindelijk in de superpole anderhalf tiende sneller dan Stienes Longin die zo mee op de eerste rij mag. Maxime Dumarey vertrekt van op de vierde rij, terwijl teamgenoten Kumpen en Longin in Elite 1 een respectievelijk derde en vijfde startrij bezetten.
  • De Swert Opticiens
In de superpole sessie was het Ander Vilarino die meteen de kop pakte, maar al snel verbeterde Cheever de chrono met drie honderste om ietwat later Rocca naar de top van de tijdstabel te zien schieten, waarna de wedstrijdleiding de sessie onderbrak wegens een sortie van Christophe Bouchut in de Paddock Hill bocht. De sessie werd niet hervat, waardoor heel wat rijders werden verrast en de pole voor de derde keer dit jaar naar Rocca ging. Anthony Kumpen start, nog steeds aan boord van het reserve chassis na de crash in Venray, van op de zevende plaats, drie posities eerder dan teamgenoot Bert Longin. Eric De Doncker stootte niet door tot de superpole en start als zestiende, terwijl Jerry De Weerdt geen chrono liet optekenen wegens een nukkige koppeling en als laatste start.

Ook in Elite 2 geen Jerry De Weerdt na de koppelingsproblemen van eerder op de dag. Guilliaume Deflandre kon van zijn kant niet doorstoten naar de superpole, iets wat ditmaal wel lukte voor Eric De Doncker en de beide PK Carsport piloten, Stienes Longin en Gauillaume Dumarey. In de superpole verdrong Renauer Arroyo van de pole, waarna ook Longin Jr. over de Spanjaard wipte. De posities aan de kop veranderden niet meer, waardoor Renauer zijn tweede pole van het seizoen pakte.

--- Uitslag kwalificaties Brands Hatch Elite 1 (pdf) ---
--- Uitslag kwalificaties Brands Hatch Elite 2 (pdf) ---

Foto: Nascar Whelen Euro SeriesDit artikel werd gepubliceerd door Martijn Wouters in Blancpain GT Sprint op zaterdag 6 juni 2015 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Brands Hatch.
  • Prospeed Competition

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons