van der Horst

Brands Hatch: Alon Day wint - Marc Goossens pakt eerste podium

Alon Day - Caal Racing Chevrolet SS
Alon Day - Caal Racing Chevrolet SS
In een regenachtig Brands Hatch heeft Alon Day zijn tweede zege van het NASCAR Whelen Euro Series seizoen 2016 beet en net als de vorige keer, in Valencia, was het Fred Gabillon die als tweede afsloot. Brass Racing-rijder Marc Goossens mocht mee op het podium, de eerste keer sinds zijn debuut in de serie, terwijl het voor PK Carsport ditmaal een wedstrijd werd om snel te vergeten.
  • Shopa
Marc Goossens - Brass racing
Marc Goossens - Brass racing
Alon Day pakte bij de start de kop en de Israeliër gaf de leiding uiteindelijk niet meer uit handen. Eenmaal werd de wedstrijd geneutraliseerd wegens de bolide van Peter Gross die in het grind stond in de eerste bocht. Anthony Kumpen, op dat ogenblik vijfde, kon geen goed gebruik maken van de herstart en viel terug in het veld. Wanneer hij in de Graham Hill Bend bovendien door het gras ging, moest hij zelfs de aansluiting met de top 10 laten varen. Ondertussen kapitaliseerde Marc Goossens na een fout van Borja Garcia om zich op het podium te heisen.

Eric De Doncker - Motorsport 98
Eric De Doncker - Motorsport 98
Bert Longin leek lange tijd op weg naar een goed resultaat na, net als gisteren, een strijd met Nicolo Rocca. Longin spinde evenwel in het heetst van de strijd, waardoor hij terugviel en uiteindelijk slechts als elfde eindigde; één plaatsje lager dan kampioenschapsleider Anthony Kumpen en eentje hoger dan Eric De Doncker. Jerry De Weerdt sloot als zeventiende af.


Straks om 15:50 werken de Elite 2-rijders hun laatste race van het weekend af.

Uitslag volgt...

Foto's: NASCAR Whelen Euro SeriesSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Martijn Wouters in Nascar Whelen Euro Series op zondag 12 juni 2016 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Brands Hatch Indy.
  • Oeste Kart

Copyright 2000-2020 Autosport.be - Contacteer ons