van der Horst

Brands Hatch: Gabillon wint voor Goossens en Hezemans - Kumpen vergooit podium

Frédéric Gabillon - RDV Compétition Toyota Camry
Frédéric Gabillon - RDV Compétition Toyota Camry
Frédéric Gabillon heeft de eerste wedstrijd van de NASCAR Whelen Euro Series meeting in Brands Hatch gewonnen. De Fransman die eerder op de dag de pole had veroverd hield Marc Goossens af voor de zege, ondanks enkele neutralisaties. Anthony Kumpen snoepte op enkele ronden van het einde de laatste podiumtrede af van Loris Hezemans, maar een ronde later verremde de Hasselaar zich in Druids waardoor hij enkele plaatsen terugviel. Hezemans pakte daarmee een podium en won vanzelfsprekend ook de Junior-klasse. Gianmarco Ercoli reed de snelste chrono en start dus morgen vanaf de pole positie, met naast hem Alon Day.
Podium race 1 Elite 1
Podium race 1 Elite 1
Day viel bij een van de herstarts ver terug nadat hij in de grindbak ging rijden bij het uitkomen van de eerste bocht. Hij eindigde achteraan het pak op een 21e plaats en doet dus een bijzonder slechte zaak in de strijd voor de titel. Stienes Longin maakte ook enkele uitstappen naast de piste en tuimelde finaal in het klassement toen hij een zetje kreeg en van de baan werd geduwd. De zege in de Challenger-klasse tenslotte, die ging naar Dario Caso.

De Elite 2-rijders werken hun race af om 18:15.

--- Uitslag Race 1 Elite 2 NASCAR Whelen Euro Series Brands Hatch 2018 (pdf) ---

Lees ook: Brands Hatch: Elite 2: Guillaume Deflandre autoritair van start tot finish

Foto's: NASCAR Whelen Euro Series / Stephane Azemard



Dit artikel werd gepubliceerd door Martijn Wouters in Nascar Whelen Euro Series op zaterdag 9 juni 2018 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting American SpeedFest.
  • St. Paul

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons