Brands Hatch: Venturi klopt Dumarey na startcrash - De Weerdt wint Legend

Florian Venturi - Go Fas Racing Ford Mustang
Florian Venturi heeft de laatste race van de NASCAR Whelen Euro Series in Brands Hatch gewonnen en pakt daarmee de eerste triomf voor zowel zichzelf als zijn team Go Fas Racing in het EK NASCAR. In de tweede Elite 2-manche van het weekend ging de 17-jarige Fransman halfweg de race voorbij aan onze landgenoot Maxime Dumarey en ging op weg naar een comfortabele zege. Freddy Nordström vervolledigde het algemene podium. Een Belgisch succes was er in de Legend-klasse waar Braxx Racing-rijder Jerry De Weerdt de zege pakte met een 13e plaats algemeen, net voor landgenoten Maxim Pampel en Tom Boonen. Pedro Bonnet eindigde nipt naast het rookie podium in zijn #90 Ford Mustang.
Elite 2-races werden dit jaar tot dusver getekend door vreemde en overigens niet-reglementaire, bewegingen van de heren piloten bij de starts en herstarts. De schade bleef tot dusver beperkt, maar daarbij kwam bij de start van race 2 in Brands Hatch helaas verandering in - het zat 'r aan te komen om eerlijk te zijn. Achteraan het veld raakten enkele wagens elkaar nog voor ze de startlijn passeerden, met meteen einde verhaal voor de Italianen Simone Laureti en Massimiliano Lanza. Van Belgische kant was er een vijfde plaats algemeen voor Guillaume Deflandre, gisteren nog winnaar van de eerste race. Diederik Ceyssens finishte als 18e algemeen - 8e in Rookie-klasse. Na de crash van Stienes Longin in Elite 1, startte de PK Carsport Chevy #11 van Felipe Rabello niet meer.

--- Uitslag Race 2 Elite 2 NASCAR Whelen Euro Series Brands Hatch 2018 (pdf) ---

Foto's: NASCAR Whelen Euro Series / Stephane Azemard

Dit artikel werd gepubliceerd door Martijn Wouters in Nascar Whelen Euro Series op zondag 10 juni 2018 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting American SpeedFest.