van der Horst

Geen echte ovaal meer op de kalender 2018?

Maik Barten - Raceway Venray Chevrolet SS
Maik Barten - Raceway Venray Chevrolet SS
Het ziet er meer en meer naar uit dat de NASCAR Whelen Euro Series het in 2018 zal doen zonder een bezoek aan een echte oval-track. Vier verschillende bronnen bevestigden aan Autosport.be dat Raceway Venray volgend seizoen niet meer op de Europese NASCAR-kalender prijkt. Circuit Zolder blijft, voor alle duidelijkheid en zoals eerder reeds bericht, deel uitmaken van het kampioenschap en ook de "parking-ovaal" in het Franse Tours zou een wederoptreden maken op de kalender.
Crash Race 2 NASCAR Whelen Euro Series Elite 1 - Raceway Venray
Crash Race 2 NASCAR Whelen Euro Series Elite 1 - Raceway Venray
Dat Tours op de kalender prijkt, is niet geheel onverwacht - de banden tussen de organisatie van de race en het Europees NASCAR-kampioenschap zijn reeds langer gekend en na een jaartje afwezigheid hadden de lokale autoriteiten eerder dit jaar reeds aangegeven te verwachten in 2018 opnieuw deel te kunnen uitmaken van de NASCAR-kalender. De (weder)opname van de ovaal kan echter als een schrale troost beschouwd worden. Al werden er de voorbije jaren twee (mini-)bankings aangelegd, toch zijn de faciliteiten geenszins te vergelijken met deze in Venray; een grote ovaal naar Europese normen.

PK Carsport - Chevrolet SS
PK Carsport - Chevrolet SS
Hoewel racen op een ovaal extra discipline vereist van de deelnemers en de races in Venray vaak de kassa deden rinkelen bij de onderdelenproducenten, stonden de ovaalraces doorgaans garant voor spektakel. Of dat in Tours het geval gaat zijn, moet nog blijken. In het verleden gebeurden er veel incidenten, deels vanwege het grote aantal wagens op een relatief korte piste, en werd het circuit omschreven als ronduit gevaarlijk. Sindsdien heeft men wel ettelijke tienduizenden euro's geïnvesteerd in het upgraden van de faciliteiten. Gaat dit effect hebben op het verloop van de wedstrijden aldaar?

Foto's: Martijn Wouters



Dit artikel werd gepubliceerd door Martijn Wouters in Nascar Whelen Euro Series op maandag 6 november 2017.
  • LTF

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons