van der Horst

Magione: Klaar voor de finale in Zolder

Podium Nascar Whelen Euro Series Magione 2015
Podium Nascar Whelen Euro Series Magione 2015
Gemengde gevoelens voor PK Carsport in de halve finales van de Nascar Whelen Euro Series in Magione. Alle rijders zetten uitstekende prestaties neer – Stienes Longin finishte twee keer op het podium – maar Anthony Kumpen kon een goede kans om de puntenkloof te dichten niet benutten. Toch kwam PK Carsport heel goed uit de hoek en is het team duidelijk klaar voor de seizoensfinale in Zolder, op 3 en 4 oktober.
PK Carsport - Chevrolet SS
PK Carsport - Chevrolet SS
Dat de Chevrolet #11 van Bert en Stienes Longin tot algemeen winnaar van het voorlaatste weekend van de Nascar Whelen Euro Series 2015 werd uitgeroepen is tekenend voor het niveau waarop PK Carsport dit weekend acteerde. De regerende kampioenen waren opnieuw één van de beteren van het hoogstaande startveld. Qua prestaties werd dat het best weerspiegeld in de resultaten die Stienes Longin behaalde: tweede in de eerste race van Elite 2, derde in de tweede wedstrijd.

“Eindelijk eens een weekend waarin ik niet met problemen wordt geconfronteerd of van de baan wordt getikt”, lacht Longin junior. “Ik was misschien niet de allersnelste dit weekend, maar dankzij de tips van Anthony en mijn vader heb ik me toch behoorlijk uit de slag kunnen trekken. Ik sta nu vijfde in de tussenstand, en tweede bij de rookies. We hebben enkel nog de grote finale in Zolder voor de boeg. De titel is nog altijd mogelijk, maar het wordt geen makkelijke opdracht. We gaan in onze thuisrace echter nog eens alles op alles zetten.”

Ook in Elite 1 kan de rijderstitel nog behaald worden, maar dat wordt nog zwaarder. Anthony Kumpen toonde zich dit weekend heel snel – dat bewijst zijn vierde plaats in de eerste race – maar door een foutje in de tweede race liet hij een mooie kans op grote puntenwinst liggen.

Anthony Kumpen
Anthony Kumpen
“Mijn eigen schuld”, geeft Kumpen grif toe. “Door de regen verremde Vilarino zich in de tweede bocht en ik remde net als hem te laat. Van de baan, door de zandbak en pas als elfde over de streep. Jammer, heel jammer. Maar dat zal me niet verhinderen om te proberen in Zolder twee keer te winnen. Of dat voldoende zal zijn voor de titel hangt af van de prestaties van Vilarino.”

Stienes Longin - Bert Longin
Stienes Longin - Bert Longin
Ook Bert Longin had een goede en een slechte race. Na in de eerste race een paar keer te zijn aangetikt door Iannetta reed Longin lek en moest hij de strijd staken. In race 2 liep het echter een pak beter. “Aan het einde van de warm-up ronde liet ik regenbanden steken en vertrok ik dus vanuit de pitlane. Toch kon ik naar voor schuiven en uiteindelijk als vierde over de streep gaan. Een hele opsteker na wat recente tegenvallers. Het team heeft hier dan ook uitstekend gewerkt, de wagen was top. We zijn helemaal klaar voor Zolder en daar zullen we wel wat laten zien.”

Geven we nog mee dat Bart Van Haeren bij zijn debuut in Elite 2 beslag legde op een mooie vijfde en dertiende plaats. Afspraak dus over drie weken in Zolder, voor de grote seizoensfinale van de Nascar Whelen Euro Series.

PK Carsport pressDit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Nascar Whelen Euro Series op maandag 14 september 2015 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Magione.
  • LTF

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons