van der Horst

Tours: Fred Gabillon op pole - Kumpen beste Belg op P6

Frederic Gabillon - RDV Competition - Ford Mustang
Frederic Gabillon - RDV Competition - Ford Mustang
Vanmorgen werd de kwalificatiesessie voor de Elite 1-rijders verreden op de Tours Speedway in Frankrijk. De piste vormt na Raceway Venray de tweede - en tevens laatste - oval in de NASCAR Whelen Euro Series seizoen 2016, al kent de Franse ovaal een veel mindere hellingsgraad dan zijn groter broertje in Nederland. De pole voor de eerste Elite 1-race ging uiteindelijk naar thuisrijder Fred Gabillon, voor Caal Racing piloten Alon Day en Freddy Nordstrom. Anthony Kumpen, die gisteren nog het baanrecord verbrak, eindigde op een zesde plaats als beste landgenoot.
Kumpen mocht, als kampioenschapsleider, als laatste aan de bak, maar geraakte bij geen van zijn twee pogingen aan de tijden van de latere poleman Gabillon nadat hij met een te lage bandenspanning op pad ging. Hij bleef evenwel binnen 2,5 tiende van de Fransman, maar dat was slechts goed voor een zesde plaats. Het doel is dit weekend evenwel punten pakken om zo een verdere stap richting de titel' te zetten. Teamgenoot Bert Longin kende gisteren een zware crash nadat de gaskabel in zijn Chevrolet SS bleef hangen. Het chassis was geraakt en dus leek het noodlot even te wenden voor de Vlaams-Brabander, en belangrijker: diens zoon en tevens Elite 2-puntenleider Stienes Longin.

Bert Longin - PK Carsport
Bert Longin - PK Carsport
PK Carsport vond in Brass Racing evenwel een partner, want de troepen van Jerry De Weerdt's Brass Racing stelden prompt het tweede chassis beschikbaar voor het Limburgse Team. Marc Goossens, die de Mustang normaliter de sporen geeft en in Brands Hatch nog zijn eerste NASCAR-podium reed, moet dit weekend namelijk verstek geven wegens verplichtingen bij het Goodwood Festival of Speed. Longin senior bedankte en klokte vandaag de tiende chrono en is optimistisch voor het vervolg. "De balans is wat wennen en het feit dat ik quasi niet kon trainen is nooit een voordeel natuurlijk, maar het komt wel goed." Jerry De Weerdt sloot als vijftiende aan.

Straks om 14:15 rijden de Elite 1-rijders hun eerste wedstrijd.

--- Uitslag Kwalificaties Elite 1 - NASCAR Whelen Euro Series Tours Speedway 2016 (pdf) ---

Foto: NASCAR Whelen Euro Series



Dit artikel werd gepubliceerd door Martijn Wouters in Nascar Whelen Euro Series op zaterdag 25 juni 2016 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Tours Speedway.
  • Powercars

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons